• DIMA SMIRNOV

14. desember tar Norge imot et stjernetungt Russland-lag i CC Amfi, før Frankrike venter dagen etter. Lørdag 16. desember står Slovakia på motsatt halvdel.

Les også: Hun er ny daglig leder

Aleksander Smirnovs sønn, Dima, som følger nøye med på russisk hockey, tror Hamar-publikumet kan få mange store navn å følge med på.

Han har et lite håp om å få se Ilya Kovalchuk (SKA) på isen - spilleren som står med 816 målpoeng i NHL på like mange kamper. 

- Jeg vil tro det er rundt 33 prosent sjanse for at Kovalchuk er med i troppen. Han er blitt spart til den kommende turneringen, men han er banker på OL-laget. Så det kan godt være at han får fri den helgen, selv om jeg har et lite håp om at han blir med, sier Smirnov.

Les også: Thoresen om formuen

Dersom gigantstjernen ikke er med, tror han likevel på flere store navn.

- Sergei Mozayakin (Metalurg) er trolig med, og det samme med Vladimir Tkachyov (Ak Bars). Slava Voynov (SKA, tidligere Los Angels Kings) er med. De kommer med et kanonlag, sier han.

- Russland har som mål å vinne OL - selv om befolkningen er litt ironiske og sier at det ikke går denne gangen heller, sier han.

Medie- og opplevelsessjef i Storhamar, Mathias Saxrud, gleder seg til å få storfint besøk til Hamar.

- Det blir veldig morsomt, og vi håper på mange tilskuere. Jeg synes vi har laget noen fine pakker for kampene, som jeg håper at folk vil benytte seg av, sier han. 

Les om turneringen her!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00