Da HA-sporten forsøkte å få et lengre intervju med Sjur Rakstad-Larsen, fikk vi beskjed om at det er styreleder Njål Berge som skal uttale seg om hendelser og prosesser fra fortiden, mens Fredrik Söderström skal uttale seg om nye spillere og mulige spillere i avgang.

Les også: Derfor gikk Eikrem Haugen til Stjernen.

ny sjef

Da HA-sporten spør Berge om hvorfor Rakstad-Larsen ikke er klubbens talspersonen, svarer styrelederen følgende:

– Det er fordi han ikke er sportssjef i klubben, sier Berge til HA-sporten.

– Men det er han som har hatt ansvaret tidligere?

– Ja. Men nå er det Fredrik som er sportssjef i klubben. Han har ønsket det selv. Og da han ønsket det selv, følte vi at det var riktig.

– Hva skjer med sportsutvalget?

– Sportsutvalget blir som før, men de har ikke det øverste ansvaret lenger. Men Sjur blir Fredriks viktigste støttespiller, og de kommer til å ha mye kontakt, sier Berge, som vil la den nye treneren vurdere Storhamar-framtiden til Eirik Skadsdammen, Martin Blakseth Huse og Martin Gran i løpet av kort tid.

– De spillerne er en del av det jeg kaller markedet. Det høres kanskje kynisk ut, men det er slik vi må tenke dersom vi skal kunne være med i toppen og kjempe, sier han.

Les også: Håper å samle inn 300.000 kroner til Storhamar.

naturlig valg

Fredrik Söderström vet at han legger press på seg selv med dette valget, men han er klar på at han er villig til å ta risikoen.

– Jeg synes det er ganske naturlig at det er jeg som skal ha det ansvaret for den biten. Jeg og Jeff (Jakobs) skal spille inn navn, og så skal Sjur (Rakstad-Larsen) og Pål-Jan (Stokke) ta seg av forhandlingene med spillerne, sier svensken.

Positivt Jimmy-møte

Söderström har brukt dagene i Hamar på å sette seg inn i laget, og han har snakket med en gammel kjenning: Jimmy Andersson.

Og han fikk et godt inntrykk av den tidligere Storhamar-backen.

– Det vakre for meg med Jimmy: Jeg trenger ikke å tenke på det som har skjedd tidligere. Jeg hadde et godt møte med ham. Han bor i Hamar, har en god alder og er en stabil spiller. Det er liten risiko ved å hente ham, og det er ingen vits å gå over bekken for å hente vann, sier Söderström til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.