Stavanger - Storhamar 0-2

Storhamar er på god fart mot seriegull, og i kveld ble Stavanger slått. 

Det var knyttet stor spenning til nykommeren Kenney Morrison som ble klar for spill i siste liten. Men etter halvannet bytt ble han skadet og spilte ikke resten av kampen.

Om lag midtveis i kampen deiset Phil Marinaccio stygt i vantet. Det måtte båre og hjelpemannskap til for å få han av isen.

Roser troppen

Fredrik Söderström gledet seg over å ha slått Oilers, men fortviler over de nye skadene.

- Det er nesten så man kan le. Det ble med halvannet bytte for Kenney før han måtte av, sier Storhamar-treneren.

Han syntes det var ekkelt å se Marinaccio bli liggende på isen.

- Den ser virkelig ikke bra ut da han dundret i vantet på den måten, og med en gang tenker man selvsagt det verste. Det var heldigvis ikke så alvorlig at han måtte på sykehus, sier Söderström.

På spørsmål om hvor alvorlige skader det er snakk om, svarer han slik:

- Det er for tidlig å bedømme. Legeteamet må ta en vurdering i morgen.

rask goal

Storhamar ledet fortjent 1-0 etter de første 20 minuttene i DNB Arena.

Og det tok kun 17 sekunder før Henrik Holm måtte plukke den første pucken ut av nettet. Kjetil Martinsen, som ble norgesmester med Oilers så sent som i april, fikk tid og rom i slottet, og han sendte pucken i krysset.

Stavanger hadde noen halvfarligheter, men Oskar Östlund tok seg flott av det som kom. 

Josh Nicholls og Joakim Jensen hadde hver sin mulighet til å doble ledelsen, men Holm dro fram to gode redninger. 

Kenney Morrison, som spiller sin første Storhamar-kamp, måtte gi seg allerede etter ett bytt. Og det er bekreftet at han ikke kommer tilbake på isen i kveld. 

Roser lagmoralen

Midtperioden var jevnere enn den første, men det var ikke spillet som vil bli husket etter disse 20 minuttene. For Phil Marinaccio, som har vært strålende den siste tiden, møtte vantet i stor fart, slik at han tok telling. Etter kort tid ble han løftet opp på en båre og fraktet av isen.

Marinaccio ble ikke kjørt til sykehus, men han spilte ikke mer. 

Jimmy Andersson, som var Storhamars beste utspiller, scoret kampens andre og siste mål da han la pucken inn i det tomme buret fra langt hold. Det skjedde med et drøyt minutt igjen å spille. 

- Jeg synes dette var sterkt med tanke på omstendighetene. Vi har noen spillere ute, samtidig som vårt tidlige mål nok fungerer som en slags vekker for Stavanger. Vi ønsker et kontrollert kampbilde, men de vokser seg mer og mer inn i kampen, sier Fredrik Söderström. 

Han mener det viser moral å dra i land slike jevne kamper.

- Spillerne kriger jævelsk, jobber knallhardt og blokkerer skudd. De legger ned mye ærlighet og lojalitet i spillet sitt i dag, sier han.

- Dette var en veldig jevn kamp som det smakte godt å dra i land. Jeg må gi ros til Oskar (Östlund) i mål som stenger sjappa. Tre deilige poeng, sier Jimmy Andersson om seieren.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Jimmy Andersson, Simen Løvhaug Hansen - Josh Nicholls, Victor Svensson, Kjetil Martinsen.

2. rekke: Lars Erik Hesbråten, Kenney Morrison - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Christian Bull, Markus Mikkelsen - Phil Marinaccio, Mikael Zettergren, Steffen Thoresen.

4. rekke: Jørgen Langdalen, Martin Rønnild - Eirik Skadsdammen, Simen André Edvardsen, Mikael Dokken. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.