- I garderoben prater jeg masse og er opptatt av å pushe lagkameratene. På isen ønsker jeg å spre energi gjennom en arbeidssom spillestil, sier Svensson.

Les stort intervju med Steffen Thoresen som snakker om hatet her.

Han har nettopp fått en kjapp omvisning i Hamar og CC amfi. Svensken gleder seg til å kjempe om gull med det han mener høres ut som et lovende lag i en spennende by.

- Det var bra trykk i Oskarshamn også, men det virker som at interessen i Hamar er et ett steg opp. Laget ser bra ut, så dette tror jeg blir veldig bra, sier forwarden.

Stiller krav

27-åringen legger ikke skjul på at han er en spiller som krever mye både av seg selv og medspillerne.

Her kan se hele terminlista til Storhamar i den kommende sesongen.

- Jeg er opptatt av takhøyde og setter absolutt krav til de rundt meg. Samtidig er jeg opptatt av at medspillere også sier at "Victor, nå må du våkne!", dersom jeg ikke spiller slik jeg burde.

Han har spilt under Fredrik Söderströms ledelse i fem sesonger i IK Oskarshamn.

- Det har hendt at vi har småkranglet, men jeg tror det er derfor vi liker så godt å jobbe med hverandre. Vi kan ha ulike meninger, og da tror jeg det bare er sunt å ta en diskusjon. Vi fungerer bra sammen, sier Karlskrona-gutten.

Selv om en rolle i kapteinutvalget ikke har streifet tankene før spørsmålet kommer fra HA-sporten, forteller svensken at det ville vært en ære å ta del i, før han legger til:

- Men jeg ønsker å være en leder i laget uansett om jeg har en bokstav på brystet eller ei.

Sportslig er han opptatt av å ta del i både den offensive og defensive biten.

- Jeg vil bidra både fremover med målpoeng og bakover med oppofrende forsvarsspill. En typisk toveisspiller som like gjerne spiller i undertall som overtall, sier han.

Vil lære av Thoresen

Videre forteller senteren at det å ha Patrick Thoresen på laget var en viktig faktor for å takke ja til spill i Storhamar.

- Jeg ble ekstra tent på Storhamar-spill da han signerte, så det hadde noe å si for min avgjørelse om å gå hit. Han er en av Europas beste spillere, og en jeg kan lære masse av.

Underveis i prosessen hadde han mye kontakt med Hampus Gustafsson og Jacob Berglund.

- Vi er gode kompiser og i samme gjeng hjemme i Sverige. De har sagt mye positivt om klubben og byen, sier Victor Svensson, som reiser tilbake til hjemlandet onsdag kveld. I august samles laget til sesongoppkjøring.

- God med mennesker

Etter fem år med Söderström som sjef, kjenner Svensson den nye Storhamar-treneren bedre enn de fleste andre. Slik beskriver han de blå og gules nye leder:

- Fredrik er veldig flink til å finne svar. Dessuten er han god til å ordlegge seg både skriftlig og muntlig. Samtidig er han god med mennesker. Om enkeltspillere skulle slite på isen eller utenfor, så er han flink til å løse situasjonen. Dessuten har han en lang hockeybakgrunn og jeg mener han er en veldig bra trener, sier han, og legger til:

- Jeg tror det er en mann som kan utrette bra ting med Storhamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.