Joonas Rönnberg kom til Storhamar på en kortidskontrakt. Den 100 kilo tunge finnen imponerte fra første kamp, og etter hvert signerte han på en kontrakt som varer ut sesongen. Det samme skjedde med Daniel Hermansson.

Nå vil altså klubben ha med den finske backen videre, og planlegge neste sesongs lag rundt ham.

– Vi ønsker å ha med Joonas videre utover denne sesongen, og vi har snakket med ham om det. Han vil avvente litt, og diskutere dette med familien. Joonas er viktig for oss - både på og utenfor isen. Han gir oss en ny dimensjon defensivt, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Kan bli flere sesonger

Rönnberg har kone og tre barn hjemme i Finland. Torsdag kveld banket han pucken i krysset (1-5) i Kongshallen på Kongsvinger.

– Det er moro å score mål. Det skjer ikke så ofte, gliser den finske backkjempen, og fortsetter:

– Det er veldig moro at klubben er fornøyd med jobben jeg gjør her. Det finnes muligheter for at jeg fortsetter i Storhamar etter denne sesongen. Vi får se hva de tilbyr. Hvis vi blir enige, og hele familien flytter til Hamar, håper jeg det kan bli for mer enn en sesong til. Vi får ta et familieråd, sier den sympatiske finnen.

Han har fått mye tillit og mye spilletid etter at han kom til Storhamar.

– Jeg får mye istid, og det er alltid moro, det å kjenne at en er viktig for laget. Det gir også sjøltillit, sier Joonas Rönnberg, som sammen med Erik de la Rose har vært et veldig bra backpar over lang tid.

– Erik og jeg passer bra sammen. Vi har også spilt sammen tidligere, sier finnen.

Ros av trenerne

Trenerne Sjur Robert Nilsen og Pål Johnsen er veldig godt fornøyde med Rönnberg.

– Han er en defensiv klippe. Jeg synes det er utvikling i spillet også. Joonas har bra spilleforståelse, og er rett og slett en veldig god defensiv back. Han er også viktig i garderoben. Joonas er en herlig ledertype, som sier fra hvis det er noe å ta opp. Slike spillere er viktige i alle lag, sier Sjur Robert Nilsen.

Pål Johnsen supplerer:

– Joonas er veldig proff. Han kommer til hallen tidlig før trening, og er alltid godt forberedt. Han gjør jobben etter trening også. Joonas er 100 prosent proff, og det er mange spillere som kan lære mye av ham, sier Pål Johnsen.

Storhamar hadde grei kontroll mot Kongsvinger torsdag kveld. Hjemmelaget yppet seg litt da de fikk 1-2, men så rykket de gule og blå i fra og scoret fire mål i den perioden.

Lars Erik Hesbråten krydret seansen med et herlig mål etter at han kom alene inn fra blålinja. Det var en klasseavslutning av Hesbråten, som er fra Kongsvinger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.