Norge - Frankrike 4-3

Dette sa Patrick Thoresen etter kampen:

- Vi ble ikke stresset selv om vi havnet under. Det var bare å kjøre på. Vi ville vise oss fra en bedre side enn Ungarn-kampen, sier Patrick Thoresen, som sa dette om scoringen og den målgivende pasningen:

- Det var bra det. Formen er god, og det lover bra for det som som kommer, sa Storhamar-kapteinen.

Les også: Så mye koster en klasseløper 

Snudde kampen 

Petter Thoresens mannskap snudde til seier 4-3 over Frankrike og ble med det ubeseiret vinner av landslagsturneringen i ishockey i Lørenskog.

De norske iskrigerne møtte Frankrike til «finale» i firenasjonersturneringen på hjemmebane. Landslagstrener Petter Thoresens mannskap vant de to foregående kampene mot Hviterussland og Ungarn og ønsket å gå ubeseiret ut av turneringen. Frankrike var også ubeseiret og hadde fremdeles til gode å slippe inn mål.

Norge kom best i gang og sto for flere skudd og målsjanser i en norsk overtallsperiode som kom allerede etter tre minutter, men nordmennene klarte ikke å sette pucken i mål.

I stedet var det de franske gjestene som var heldige og tok ledelsen etter fem og et halvt minutt. Skuddet fra Kevin Desseau traff en norsk kølle og kom overraskende på Lars Haugen, som var tilbake i det norske buret etter at Henrik Holm fikk starte kampen mot Ungarn.

Les også: Norge snudde mot Ungarn

Doblet ledelsen

Etter 15 minutter doblet Frankrike sin ledelse ved Peter Valier, som sto alene og satte pucken opp i venstre hjørne. Like før den første hvilen kom reduseringen for Norge. Jørgen Karterud signerte for scoring etter pasning fra Tobias Lindström. Dermed gikk lagene i garderoben med 1-2.

I 2. periode utlignet de norske gutta etter kun to minutter. Tommy Kristiansen kriget foran mål og satte pucken i nettmaskene. Etter kort tid kunne Norge tatt ledelsen da Patrick Thoresen kom alene med keeper i norsk undertallsspill, men han klarte ikke å utnytte muligheten. Senere i perioden fikk Thoresen imidlertid sin revansj da han førte Norge opp i ledelsen og satte inn 3-2-scoringen.

Praktpasning fra Patrick

Samme Thoresen leverte også en praktpasning til Alexander Reichenberg, som økte Norges ledelse til 4-2 et par minutter før den siste pausen.

I tredje og avgjørende periode tok det kun to minutter før Frankrike satte pucken i mål. Dermed var det duket for spenning i de siste 18 minuttene. Med en skuddstatistikk på 48 skudd til Norge og 14 til Frankrike, var det fortjent at de norske hockeygutta maktet å holde ledelsen helt inn.

Patrick Thoresen ble kåret til Norges beste

U20- og U18-gutta vant

Det norske U20-landslaget slo Østerrike 3-2 etter forlengelse i VM lørdag. Simen André Edvardsen hadde målgivende pasning på Norges første mål. Med dette resultatet ble Norge nummer tre. 

U18-landslaget slo Frankrike 4-1 i CC Amfi i Hamar. Det var den tredje strake seieren mot Frankrike for Mads Hansen sine gutter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.