Patrick Thoresen har vært med i tre OL-sluttspill på rad og debuterte i 2010 i Vancouver.

– Vi får se om tre år. Jeg synes fortsatt dette er gøy og liker å trene. Jeg har også hittil vært heldig med skader i knær og skuldrer. Jeg har ingen planer om å legge opp, sier Patrick Thoresen til NTB.

Onsdag var Norge sjanseløs mot OAR. Der møtte Thoresen 15 av sine lagkamerater fra russisk ishockey og SKA St. Petersburg.

– Tungt å ta igjen

– Jeg hadde nok med meg selv og hadde ikke tid til å løpe rundt og slenge med leppa, sier Patrick Thoresen.

Russerne scoret tre ganger de første 20 minuttene i kvartfinalen. Etter en forsiktig start fra begge lag, kom OAR (olympiske utøvere fra Russland) med tyngde og overtok helt.

– Russland kommer ut i et forrykende tempo og vi blir satt under press. De får en tidlig ledelse og det er tungt å ta igjen, sa Patrick, og fortsetter:

– Det var mye som skulle stemme mot et heltent russisk lag for at vi skulle vunnet. Hadde vi fått færre utvisninger så kanskje, men det er en fase av spillet vi må være hvassere. Vi hadde alt å vinne og det var David mot Goliat. Det ble kanskje litt nerver hos dem da Bonsaksen scoret. De drepte jo det håpet med 4–1 og 5–1. De gjorde det de måtte, sier Patrick Thoresen, som startet sesongen som kaptein for Storhamar.

Bonsaksen igjen

Alexander Bonsaksen er ikke kjent for å være særlig målfarlig. Men onsdag scoret han for andre gang på under ett OL-døgn. Han reddet Norge videre med 2-1-målet mot Slovenia tirsdag.

Mot OAR reduserte han til 1–3 fra nesten eksakt samme posisjon som mot slovenerne.

Men i løpet av fem minutter var Norges lille håp om et comeback vasket bort etter to nye OAR-mål. Begge scoringene kom mot keeper Henrik Haukeland. Han kom på isen fra start av i andre periode, etter at Lars Haugen fikk problemer med kontaktlinsene.

Norge spiller VM i Danmark i mai. De er ikke sikret OL-plass i Beijing i 2022, men må kvalifisere seg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.