Onsdag trente godt over halve stallen på is, mens flere av lagets mest sentrale spillere kjørte individuelt opplegg utenfor vantene.

Backene fikk ikke velge hva de skulle gjøre. De måtte på is – alle som én.

Trener Fredrik Söderström hadde noen øvelser han ønsket å kjøre med dem.

– Dette handler om at vi trenger å spille oss enda mer kjente med hverandre. Vi trenger at backparene skal bli tryggere med hverandre. Og da kan det være greit å kjøre sammen. Det er noen saker vi trenger å få i gang, og da kan det være fint å gå helt ned på detaljnivå, sier treneren til HA-sporten.

backjakt

Treneren, som også er sportssjef i klubben, svarer ærlig og kontant da HA-sporten konfronterer ham med at klubben skal være på jakt etter en ny back.

– Ja, vi ser etter en spiller, det er riktig. Men det er verken veldig aktivt, eller en desperat jakt, men vi har kun sju backer på kontrakt. Og vi ble enige i sommer om at vi skal ha åtte backer, sier han.

Han stresser ikke.

– Om det tar 14 dager, eller om det tar 14 uker, vet jeg ikke.

kartlegging

Den tidligere Oskarshamn-treneren har – naturlig nok – best kontroll på svenske spillere. Men han går langt i å antyde at Storhamar må se etter en transatlantisk forsvarer.

– Det er nå det begynner å løsne i de større ligaene. De kutter spillere i Nord-Amerika, slik at det blir større tilfang i de europeiske klubbene, sier 40-åringen, som ikke har peilet ut hvilken type han ønsker seg.

– Vi må være veldig nøye når vi skal hente inn en ny spiller, for vi har ikke råd til å feile, sier han og legger til:

– Vi har ikke avgjort om vi ønsker en offensiv back, eller om vi skal gå for en større og mer fysisk robust spiller. Vi må hente en som kan tenke seg å være i Hamar og trene og spille på den måten vi gjør, sier han.

ny utfordring

Torsdag kommer serieleder Frisk Asker til CC Amfi. Treneren gleder seg til den utfordringen.

-Frisk er mer samlet og gammeldagse i sitt spill, enn hva Stjernen var. Nå blir vi satt på prøve, og jeg gleder meg til den utfordringen. Det er heftig å spille så mange kamper på kort tid, for det tester vår mentale styrke, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.