Sparta vant 5-2 da Storhamar gikk på tap nummer tre på rad.

Da det gjensto fire minutter på klokka, var stillingen 2-2 i Sparta Amfi.

Så raknet Storhamar.

- Jeg synes vi bli hardt straffet. Vi gjennomfører lenge en bra bortematch, men dessverre taper vi på slutten, sier Løkken Østli.

- Vi slipper inn for mange mål, og jeg synes noen av dem er litt billige, sier han.

Han var tilbake etter et langt skadeavbrekk, og backen så lett ut.

- Det er hyggelig å høre at jeg så frisk ut på isen, men jeg føler meg litt tung. Det er naturlig når man akkurat er tilbake etter skade, sier han.

Gustafsson utliknet

Sparta kom best i gang på egen is. Seks minutter var spilt da Oskar Östlund slo en løs puck rett til Eirik Børresen, som enkelt satte inn 1-0 mot gamleklubben.

Lagene var likevel kommet like langt da første periode var over. Hampus Gustafsson styrte et skudd fra Magnus Eikrem Haugen i mål midtveis i perioden og sørget for 1-1.

Vakkert Jensen-mål

Sju minutter ut i midtperioden tok Sparta tilbake ledelsen i overtall. Pucken havnet hos en heldig Henrik Malmstrøm, og han lurte inn 2-1.

Sekunder senere slo Storhamar knallhardt tilbake. Joey Tenute holdt kaldt og rolig på pucken ute til høyre og ventet på seg press, før han fant en ensom Gustafsson i slottet. Svensken dyttet kjapt videre til Joakim Jensen, som smekket gjestene à jour.

TRE raske baklengsmål

Det hele skulle dermed avgjøres i periode nummer tre.

Kampen sto og vippet da Sparta for tredje gang tok føringen med fire spilleminutter igjen. Malmstrøm kjørte karusell med Mikkel Søgaard, gikk kjøkkenveien og lurte inn 3-2 langs isen.

Like etter mistet Mikael Zettergren pucken i egne sone. Henrik Knold utnyttet feilen til det fulle og doblet vertenes forsprang.

I et desperat forsøk på å svare tok Sjur Robert Nilsen ut målvakt Oskar Östlund. Det hjalp ikke i det hele tatt, og Daniel Örhn vippet inn avgjørelsen til 5-2 fra egen sone.

HA kommer tilbake med mer om kampen.

Storhamars lag: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Mikkel Søgaard - Joakim Jensen, Joey Tenute, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Erik de la Rose, Emil Lyngstad Sæteraas - Daniel Hermansson, Alexander Reichenberg, Mikael Zettergren.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Even Langdalen, Jørgen Langdalen, Eirik Skadsdammen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00