Norge - Slovenia 2-1.

OAR er neste motstander for de norske hockeygutta.

Seiersmålet kom etter et voldsomt norsk press mot Slovenias mål. Bonsaksen skjøt med flere spillere mellom seg og målet.

Dommerne så på video et par minutter før de godkjente Bonsaksen-trefferen endelig. For første gang er Norge klar for OL-kvartfinale.

LES OGSÅ: Mikki Bjerkes hockeyblogg "Norge og OL-hockey"

- Dette var veldig moro. Gutta viste en herlig offervilje og det var glimrende innsats, sier landslagstrener Petter Thoresen.

Dårlig start

Det gikk bare vel seks minutter før Jan Urbas skjøt inn 1-0 via den venstre stolpen til keeper Lars Haugen. Det sang i metallet da pucken fløy inn.

28 sekunder før målet pådro unggutten Ludvig Hoff seg en utvisning for hooking. Den irriterte sikkert trener Petter Thoresen. Før kampen snakket han mye om at Norge måtte unngå unødvendige utvisninger om det skulle bli seier.

Senere i perioden reddet Norges bestemann, målvakt Haugen, strålende på to skudd i løpet av et par sekunder. Så veltet han seg ned som en vegg og fikk stoppet Slovenia.

kristiansen-mål

Tidlig i tredje periode kom utligningen etter en bra norsk periode. Martin Røymark la pucken på tvers av banen. Tommy Kristiansen dukket opp. Uten å treffe helt rent, så styrte han inn 1-1.

Seieren kom etter tre tap på rad i Pyeongchang.

Fasiten med i OL-nederlag stoppet for Norge på elleve kamper siden 1994-turneringen på Lillehammer. Da ble det 3-1 over Østerrike i kampen om 11.-plassen.

Rett før kampstart kom nyheten om at Slovenias Ziga Jeglic hadde avgitt positiv dopingprøve. Den viste spor av en astmamedisin. Sloveneren fikk 24 timer på seg til å forlate Pyeongchang (NTB).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.