Rudolfs Balchers ble matchvinner for Latvia 24 sekunder ut i forlengningen. Dermed fikk Norge med seg ett poeng, mens Latvia fikk to.

Norge har seks VM-debutanter i laget, men det var ikke så mye man så til åpningsnerver på Petter Thoresens mannskap.

Nordmennene åpnet bra, men Latvia satte etter hvert et kraftig trykk inne i norsk sone. Offensiven straffet seg derimot da veteranen Anders Bastiansen (36) fikk gjøre 1-0 på en effektiv norsk kontring.

Alexander Bonsaksen var norsk toppscorer i OL-turneringen. Han har slitt med skader i VM-oppkjøringen, men backen slo til med å sende Norge opp i 2-0 på et susende skudd fra blålinjen.

I annen periode reduserte latvierne på en lignende kontring Bastiansen scoret på. Rudolfs Balchers, med fortid i både Lørenskog og Stavanger Oilers, satte pucken over skulderen på Lars Haugen.

Latvia styrte det meste av tredje periode, men det norske laget syntes likevel å ha god kontroll på sitt defensive spill. Med litt under ni minutter igjen av kampen dukket Rodrigo Abols opp og satte inn utligningen til 2-2.

Mathis Olimb trodde han hadde gjort 3-2, men pucken ble aldri dømt inn etter dommerne hadde studert video. Kampen ebbet ut til avgjørelse i sudden death.

Norge har møtt Latvia i VM-sammenheng ni ganger. Det er blitt tre seire og seks tap. Norge hadde derimot vunnet de to siste møtene. Det skjedde i 2012 og 2016.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.