Petter Thoresens mannskap fikk en flott start på turneringen da Hviterussland ble slått 6-1 torsdag. Det i en kamp hvor Lars Haugen leverte en solid kamp i det norske målet.

Mot Ungarn var det Stavangers Henrik Holm som fikk sjansen i det norske målet, og fra sin posisjon fikk han se laget ta en ny seier.

– Jeg synes vi slipper inn litt lette mål, men veldig fornøyd med de to siste periodene der gutta jobber, sliter og skaper en del selv om det ikke ble så voldsomt mange mål, oppsummerte landslagssjef Petter Thoresen overfor Nettavisen etter kampslutt.

Lørdag avgjøres firenasjonersturneringen med «finale» mot Frankrike.

Slurvet

Etter en solid norsk åpning på kampen var det gjestene som kom først til nettkjenning. Pucken gled inn i den norske sonen uten at noen fikk tak i den, og Tamas Pozsgai kunne sette inn 1-0 til ungarerne.

Nordmennene hadde tre overtallsmuligheter som de ikke klart å utnytte i åpningsperioden. Mens det norske spillet både var godt og effektivt mot Hviterussland torsdag, var det mer rusk i maskineriet innledningvis fredag.

– Vi er for slurvete i spillet vårt i egen sone som de utnytter. Kanskje vi tror at vi er litt bedre enn vi er, sa kaptein Jonas Holøs til Nettavisen etter den begredelige perioden.

I midtperioden kom Norge tilbake. Frölunda-spillerne Mats Rosseli Olsen og Mathias Nørstebø var tilbake på laget fredag, og førstnevnte fikk registrert en assist da Patrick Thoresen utliknet til 1-1.

Målvaktsbom

Mot slutten av perioden sendte Stefan Espeland Norge i ledelsen. Dermed var snuoperasjonen fullført.

Da Thomas Valkvæ Olsen satte inn 3-1 etter en stygg feil av den ungarske målvakten tidlig i tredje periode, så kampen ut til å være punktert. Det trodde tilsynelatende også de norske spillerne, som slapp ungarerne inn i kampen igjen.

Vilmos Gallo reduserte til 2-3 og skapte spenning. Flere mål ble det imidlertid ikke.

Frankrike slo Hviterussland 1-0 i sin kamp fredag. Norge avslutter mot franskmennene lørdag.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.