Norge spiller i gruppe B i Herning, hvor også USA, Canada, Finland, Danmark, Tyskland og Sør-Korea er med.

Petter Thoresens utvalgte spiller slik: Latvia (5/5, kl. 12.15), Tyskland (6/5, 16.15), Finland (8/5, 20.15), Canada (10/5, 20.15), Danmark (11/5, 16.15), USA (13/5, 16.15) og avslutter mot Sør-Korea (14/5, 16.15).

– Det er mulig å ta poeng både i starten og mot slutten av VM. Latvia og Tyskland er lag vi på gode dager kan slå. Ved siden av Danmark er de også de vi trolig vil kjempe mot om en kvartfinaleplass, sier landslagssjef Petter Thoresen.

Tett

Norge møter Danmark under ett døgn etter å ha spilt mot VM-grossisten Canada.

– Jeg likte ikke at vi skal møte Danmark så kort etter Canada-kampen, men det må vi takle og ikke bruke noe mer energi på, sier Thoresen.

Norge har sin første landslagssamling i november. Den går i Østerrike, der Sør-Korea og Danmark blir motstandere i tillegg til vertene.

I desember blir det samling og firenasjonersturnering i Hamar mot Russlands OL-lag, Slovakia og Frankrike.

Dobbelt nabokamp

VMs gruppe A, som spiller sine kamper København, består av Russland, Frankrike, Sverige, Hviterussland, Sveits, Østerrike, Tsjekkia og Slovakia.

Russland – Frankrike og USA – Canada innleder gruppe A fredag 4. mai. I Norges gruppe spilles Tyskland – Danmark og Sverige – Hviterussland på åpningsdagen.

(©NTB)Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00