Da Storhamar og Sparta møtte hverandre i kvartfinalen i 2016, endte to Storhamar-spillere på sykehus med hjernerystelser. 

Etter at Storhamar hadde vunnet de to første kampene av kvartfinalen, gikk Sparta-trener Lenny Eriksson ut og beskyldte Storhamar-spillerne for å kaste seg ned og lure dommerne.

I kampen etter ble Martin Blakseth Huse taklet stygt av Victor Panelin-Borg, men uten at dommerne viste ham ut.

Panelin-Borg ble senere suspendert i tre kamper, mens dommerne Per Gustav Solem og Hans Petter Bergh ble byttet ut etter svak dømming i kamp tre. 

Husker du? Dahlstrøm mente dommerbyttet var riktig

Nå ledes Storhamar av Sparta-gutten Sjur Robert Nilsen, og han ønsker ikke å snakke for mye om dommerne.

- Vi skal gå inn i et tight og morsomt sluttspill, og jeg synes det blir spennende. Vi har fire dommere ute på isen, og det er deres oppgave å håndheve de reglene som er satt for spillet. De kommer til å spille tøft, men det er vi forberedt på. 

- Frykter du at Sparta-spillerne går etter de beste spillerne deres?

- Hvis ikke Sparta-spillerne fullfører hardt på de beste spillerne våre, gjør ikke de spillerne jobben sin. Det er en del av gamet. Men vi har fire dommere som skal se til at det går riktig for seg, gjentar han.

Les også: Bull skrev ny kontrakt

Skader og sjukdom

Christian Bull og Erik de la Rose sto over fredagens trening, mens Christian Larrivée ga seg et drøyt kvarter før slutt.

Manuelltereapeut Marius Engen vil ikke si hva som feiler dem.

- Spiller noen av dem i morgen?

- Ingen kommentar.

- Er de skadet eller sjuke?

- Ingen kommentar.

Nilsen sier han ikke kan bruke fokus på de spillerne han ikke har til rådighet.

- Bull og de la Rose får vi se på i morgen. De kan være klare, men vi får heller tenke på de spillerne vi har tilgjengelig. Vi får ikke gjort noe med det.

- Vi krysser fingrene for at Larrivée kan spille.

Les også: Ellevilt supportersalg

Roser Sparta-løperne

Da Nilsen fikk spørsmål om hva Sparta har å komme med, svarte han følgende:

- Sparta har gode ferdigheter på den offensive siden. De har bra fart, god fysikk, og de har et ganske stort lag.

- Vi må ha respekt for farten deres. De har individuelt gode spillere, men så er det andre ting de er dårlige på - og det skal vi forsøke å utnytte, sier Nilsen med et smil.

Nekter å ryke

Mikkel Søgaard, som kom fra Sparta til Storhamar i sommer, gleder seg til å møte gamleklubben.

- Det blir morsomt å møte dem, men det kommer til å bli noen tøffe kamper, sier han.

Søgaard innrømmer at det vil være ekstra tungt å ryke for klubben han forlot. 

- Jeg må være ærlig: Det hadde gjort fryktelig vondt å ryke for Sparta, men vi skal gjøre alt vi kan for at det ikke skjer. Vi skal videre, sier han. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.