For første gang i historien kan norske hockeyspillere bli tatt ut i streik. Spillerorganisasjonen NISO og klubbene, representert ved NHO Idrett/Abelia har ikke kommet til enighet og møtes til mekling hos riksmeklingsmannen 12. november. Blir det ikke enighet der, er streiken i gang dagen etter.

Det kan i første omgang få konsekvenser for Storhamars møte med Frisk Asker 15. november. 

NISO har varslet plassfratredelse for 69 spillere i eliteserien dersom partene ikke blir enige i forhandlingene 12. november. 

13 Storhamar-spillere er medlemmer i spillerorganisasjonen NISO og vil bli tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet.

Fredag melder Norges Ishockeyforbund (NIHF) i et skriv til eliteserieklubbene at de i første omgang ikke kommer til å gjennomføre tiltak som vil påvirke partene i konflikten.

Det betyr at eliteseriekampene i utgangspunktet vil bli spilt som normalt, uavhengig av om det blir streik eller ikke.

"Alle kamper spilles som oppsatt med det tilgjengelig antall spillere den enkelte klubb har. NIHFs regelverk for spilleberettigelse skal overholdes," står det i skrivet HA-sporten har fått tilgang til.

NIHF skriver videre at det blir opp til klubbene selv å komme til enighet om eventuell flytting av kamper som blir berørt av streik. 

"Dersom en/flere klubber ønsker å omberamme en/flere kamper må det oppnås enighet med motstander (som er en enighet klubbene har fra gjennomført seriemøte)"

Daglig leder i Storhamar Anne Karin Bjørvik understreker overfor HA-sporten at klubben forholder seg til meldingen fra forbundet, og at de vil vente på en endelig avklaring før de vil vurdere å iverksette tiltak.

- Vi forholder oss til det NIHF har sendt ut. Nå avventer vi endelig avklaringen mandag, før vi eventuelt tar videre grep. Om det blir streik må vi sammen med Frisk Asker kartlegge mulighetene for å flytte kampen. 

NIHF legger opp til at serierunder på sikt kan bli avlyst dersom streiken trekker ut i tid.

"Dersom streiken varer lenger enn t.o.m. 25 november må det vurderes å avlyse 6. serierunde eller komprimere sluttspillet (til eks. best av 3).  Det vil ikke lenger være tilstrekkelig med spilledatoer til å få tidfestet allerede utsatte seriekamper."

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.