Kampen mot Sveits ble betegnet som en nøkkelkamp med tanke på en eventuell plass i kvartfinalen, og med tap blir den veien atskillig tyngre.

Da Sveits la på til 3-0 i overtall midtveis i 3. periode var det over. Stortalentet Pius Suter scoret da Martin Røymark satt i utvisningsboksen.

Etter en 1. periode som var jevnspilt og der Norge vant skuddstatistikken 10-9, så overtok sveitserne helt i 2. periode.

Ikke med

Norge hang ikke med i svingene, og det var fortjent da Sveits tok ledelsen ved Reto Schäppi etter 32.04 spilte minutter. Norges målvakt Henrik Haukeland var uten mulighet da Schappi fikk sjansen på bakre stolpe.

Haukeland fikk VM-debuten etter at Lars Haugen sto mot Frankrike dagen før.

Knappe to minutter etter det første baklengsmålet kom nummer to i sekken for Norge. Sveits kombinerte raskt, og det norske forsvaret hadde ikke tempoet inne. Cody Almond sørget for at det ble 2-0.

Sveitserne hadde også et skudd i tverrliggeren på stillingen 0-0 som fort kunne ha gått i mål.

Norge skapte lite trafikk foran den sveitsiske målmannen, og Patrick Thoresen var nærmest scoring for Norge etter fem minutters spill av perioden.

Sveits vant periodens skuddstatistikk overlegent med 15 mot 4. Begge målene til Sveits kom i spill 5 mot 5.

Akkurat som mot Frankrike endte en jevnspilt 1. periode uten nettkjenning. Norge var mer på hogget i åpningsperioden enn de var lørdag. Tre ganger var Norge i undertall uten at Sveits klarte å utnytte det. Norge var gode i undertall også mot Frankrike og fikk skryt av landslagstrener Petter Thoresen for det etter kampen.

Denne gangen holdt undertallsspillet bare fram til siste periode, men da var da også i kampen i realiteten avgjort.

Skrell

Tidligere søndag kom VMs hittil største overraskelse da Frankrike vant hele 5-1 over Finland. Finland ble verdensmester i 2011 og var tapende finalist mot Canada i VM-finalen sist år. Denne gangen er kanskje ikke den finske troppen av ypperste merke?

Den franske storseieren kom på samme dag som nasjonen valgte seg Emmanuel Macron som landets nye president for de kommende fem årene.

Slik er Norges videre program i gruppespillet:

9. mai: Slovenia

11. mai: Tsjekkia

13. mai: Finland

15. mai: Canada

16. mai: Hviterussland

Kvartfinalene spilles 18. mai.

(©NTB)


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.