I det tidsrommet har laget spilt seg opp fire plasser på tabellen. Nå vil den kompromissløse backen klatre ytterligere på tabellen. 

Tirsdag reiser han hjem til Sarpsborg med målsetning om tre nye poeng for Storhamar, og en plan om å klatre på tabellen.

Storhamar har snudd sesongen på hodet etter den vanskelige innledningen på sesongen. Det som startet med en solid 1-5 seier i Stavanger før landslagsoppholdet har blitt fulgt opp med 22 poeng av 27 mulige. Mikkel Søgaard forteller likevel at det er et Storhamarlag med noe å revansjere som setter kursen mot Østfold for å møte Sparta tirsdag.

- Etter 5-2 tap der sist har vi veldig lyst til å ta tre poeng i morgen, sier han, og fortsetter.

- Vi må fortsette å spille slik vi har gjort den siste tiden.

Det snakkes ofte om viktigheten av å ende sesongen blant de fire beste og med det sikre seg hjemmefordel i kvartfinalen. Det er en plassering Søgaard ønsker å ta steget opp på allerede før jul.

- Vi satser på det. Vi går for seks poeng og full pott i de to siste kampene før jul.

Skryter av trenerne

Sjur Robert Nilsen, Pål Johnsen og Torbjørn Orskaug har lagt ned mange timers arbeid for å få laget til å ta flere poeng. Søgaard er glad for at det har gitt resultater de siste ti kampene.

- De er viktige alle tre. Vi har vært nøye i treningsarbeidet og sett mye på video. Vi har hele veien trodd på at vi skal snu dette, og det føles det som vi har gjort. Når ting sitter og alle jobber hardt er vi gode, sier sarpingen.

ikke enkle å møte

Hamar-gutta Eirik Salsten (Stavanger) og Anders Braavold (Vålerenga) har tidligere i sesongen uttalt seg om at det er komfortabelt å spille mot Storhamar. Salsten modererte seg i går, etter Stavangers andre tap på rad mot de gule og blå. Mikkel Søgaard på sin side, rynker på nesen av uttalelsene til de to.

- Jeg synes ikke noen av de to står i posisjon til å snakke sånn om Storhamar, men det får de stå for. Hvis de vil prate om at vi ikke kan spille tøft, så har vi folk som kan motbevise det, avslutter Søgaard.

glad for å beholde backpartneren

Erik de la Rose har herjet fra backplass den siste tiden. Han har tidligere gitt skryt til sin makker Joonas Rönnberg og er naturlig nok meget fornøyd med at finnen nå blir i klubben ut sesongen.

- Det fungerer bra å spille med Joonas. Jeg synes han har blitt en viktig del av laget og det forsvarsspillet vi har levert de siste ti kampene, forteller svensken.

Ankomsten til den 100 kilo tunge finnen har ført til at de la Rose kan slippe seg mer løs offensivt.

- Han er en trygghet i egen sone, og det er godt å spille med en man alltid vet hvor man har.

Tror på seier

De la Rose er likhet med Mikkel Søgaard klar for å vise seg fra en annen side enn forrige besøk i Sarpsborg.

Vi må fortsette å spille som vi gjorde mot Stavanger. Alle kriger på og ofrer kropp og sjel og det er det som kreves hver eneste kamp, sier han og fortsetter.

- Vi går for nye tre poeng i morgen. Jeg har alltid troen på seier.

Storhamar møter Sparta borte tirsdag klokka 19.00.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.