Tirsdag kveld vet vi hvilke lag som skal møte hverandre i sluttspillet i eliteserien.

Storhamar, som nesten garantert slår rekordsvake Kongsvinger hjemme i CC Amfi, må trolig velge mellom rivalene Lillehammer og Vålerenga.

De gule og blå har positiv statistikk mot begge disse lagene denne sesongen.

Mot Vålerenga har Sjur Robert Nilsens gutter tatt ni av 15 mulige poeng, mens mot lillebror i nord viser poengfangsten at Hamar-laget har tatt åtte poeng.

Dersom Lillehammer slår Frisk Asker på fremmed is tirsdag, kan Sune Bergmans gutter bli et alternativ. Men Storhamar står kun med fem poeng mot Asker-laget, og derfor er det lite trolig at de velger svenskens lag.

Mjøsderby

Erik Follestad Johansen, som la opp som hockeyspiller etter at han og Vålerenga slo ut Asker våren 2016, tror Storhamar kommer til å velge Lillehammer som motstander.

– Jeg tror ikke Stavanger gidder å ryke hjemme for Vålerenga hjemme i den siste seriematchen. Og jeg tror også at Frisk slår Lillehammer hjemme, selv om det på ingen måte er sikkert, sier Follestad, som mener at Storhamar kan velge mellom to lag som uansett trekker mange entusiastiske publikummere til CC Amfi.

– Valget står mellom to rivaler, men jeg tror Storhamar går for Lillehammer, og det kommer til å bli en underholdende og morsom kvartfinaleserie, der det ikke blir avgjort før Christian Larrivée blir matchvinner i den sjuende kampen, sier Follestad, som vurderer styrkeforholdet mellom Vålerenga og Lillehammer som ganske likt.

Roser trenerne

– Vålerenga har fått en bra miks mellom trenerne. Espen (Knutsen) og Roy (Johansen) utfyller hverandre på en god måte. Espen er flink til å coache laget under kamp, mens Roy har fått satt en veldig god treningskultur. De har kanskje overprestert litt denne sesongen, og førsterekken deres har vært giftig og god i hele år. Men de har en tynn stall, sier han.

Han roser også Oslo-lagets Hamar-gutter.

– Andreas Øksnes og Anders Braavold har vært gode for dem. Men det er flere andre spørsmål: Morten Ask ble lagt inn med blindtarmsproblemer torsdag. Jeg er ikke lege, men jeg har vondt for å tro at han er tilbake allerede til den første kvartfinalen. Brede Csiszar har også vært skadet, og det merker de godt. Samtidig er Søberg en matchvinner bakerst, og derfor tror jeg at ikke Storhamar ønsker å møte dem.

Usikker på Lillehammer

27-åringen er imponert over jevnheten til Lillehammer, men han er usikker på flere av spillerne deres.

– Lillehammer har ikke hatt den lange duppen som de fleste andre lagene rundt dem har hatt. De har mange gode spillere, men jeg har ikke sett noen av dem i et sluttspill før. Det er stor forskjell på seriespill og sluttspillet, forteller Follestad, som holder målvakt Christoffer Bengtsberg litt bak Steffen Søberg.

– Han var fantastisk i starten, men jeg synes ikke han har vært like dominerende nå i det siste. Nå får de tilbake Brett Cameron fra suspensjon, mens det er mer usikkert med David Morley. Storhamar må tåle å være favoritter uansett hvem de møter i kvartfinalen. De har fått i gang flere offensive spillere, og jeg er også imponert over hva Christian Larrivée og Christian Bull har levert den siste tiden, sier Follestad, som sier følgende om Storhamars kaptein:

– Han er en av de spillerne jeg har mest respekt for i ligaen. Han er ærlig, tøff og en veldig god spiller – som betyr utrolig mye for Storhamar.

Han vurderer kvartfinalene slik:

– Jeg tror Stavanger velger Stjernen i kvartfinalen, selv om Sparta ligger under dem. Det kommer ikke til å bli lett, men jeg tror de vinner den serien 4–2.

Han tror Lørenskog må slite med Sparta.

– Det er ingen som vil møte Sparta, for det blir ofte litt grisete. De er tøffe og harde, og det koster mye å møte dem. Men jeg tror Lørenskog vinner 4–2 i kamper.

Mjøsderbyet tror han Storhamar kommer best ut av, mens Frisk-Vålerenga-serien blir spennende.

– Jeg har ikke lyst til å tippe noen vinner i den serien, for jeg ser for meg at det blir vanvittig tøft. Frisk har slitt mot Vålerenga de siste årene, for de har matchet Anders Bastiansen for hardt. Nå har de flere strenger å spille på, og jeg tror det kan bli avgjørende. Jeg tror det endelig lykkes for Frisk, og jeg tror de vinner 4–3 i kamper. Men du må skrive at jeg tror det blir den tøffeste kvartfinalen, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.