Christian Larrivée og Joakim Jensen har vært en suksessduo i flere sesonger i Storhamar, ofte supplert med Eirik Skadsdammen. Denne sesongen har 34-åringen fra Canada vært ute med skade i 31 kamper, men nå er han i gang igjen, og han står med imponerende 11 målpoeng på fem kamper.

Og igjen står navnene Larrivée og Jensen ofte sammen i poengprotokollen. Mot Kongsvinger torsdag assisterte Larrivée på Jensens to mål, mens Jensen, med gullhjelmen, assisterte på Larrivées scoring.

Litt treg start

– Vi ble veldig gode venner ganske raskt da jeg kom hit. Vi tenker likt om mange ting, og spesielt hockey, sier kanadieren.

Men det tok litt tid før de fikk spille sammen.

– Michael Smithurst var trener, og jeg spurte om Jensen og jeg kunne spille sammen. Jeg spurte fordi det føltes riktig. Jeg hadde en god følelse for at det ville fungere. Han var litt skeptisk, men lot oss få sjansen, og siden da har vi spilt sammen, sier Christian Larrivée.

Hører sammen

Han mener det handler om kjemi, det å tenke de samme tankene, lese spillet likt.

– Vi leser hverandre utrolig bra. Vi vet hvor kameraten er, og akkurat den kjemien er det mange som har spurt meg om. Det er ikke så lett å forklare, sier 34-åringen, og fortsetter:

– Jeg kan spille en pasning uten å se Jensen. Det er en liten risiko for at det ikke går, men mest sannsynlig er han der. Jensen og jeg hører sammen, slik er det bare, og nå må vi bare fortsette. Det handler uansett om å jobbe hardt, og gjøre hverandre gode hele tiden, sier Storhamars nummer 23.

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen er imponert over samarbeidet mellom Christian Larrivée og Joakim Jensen.

– Linken Larrivée-Jensen er veldig god – både på og utenfor isen. De har en veldig god relasjon, som vi naturlig nok utnytter. De prater veldig mye sammen, og veldig mye om hockey. De snakker det samme «språket», og der er det veldig mange som har mye å lære. Disse gutta har en felles tanke, en veldig god kjemi, sier Sjur Robert Nilsen, og fortsetter:

– Vi har fokusert på å beholde duoer innad i rekkene. Det har ikke vært så lett med så mange skader, sier Nilsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.