Sjur Robert Nilsen er glad for at man de siste årene har satt fokus på å redusere antall hodeskader i internasjonal ishockey.

– Det blir en veldig subjektiv oppfatning fra meg som gammel spiller, og nå som trener, men det er blitt en vesentlig bedre bevisstgjøring på det. Jeg selv har opplevd å ha blitt «knocket» ut på en kamp en søndag, lå på sjukehuset, hvilte mandag og tirsdag, trente onsdag og spilte kamp på torsdag. Sånn var det før. Nå er det blitt en bedre bevisstgjøring, sier Nilsen.

Han mener man har fått mer respekt for farene ved hodeskader.

– Ja, det har blitt mer respekt rundt det. Det er en Hamar-gutt, Marius Holtet, som karrieren var slutt for etter mange hodesmeller.

Selv så ikke Nilsen taklingen som har sørget for at Larrivée har sett alle seriekampene fram til nå fra tribuneplass.

– Men vi må holde den fanen høyt med taklinger mot hodet, høye albuer, komme på blindsiden og sånn, det må vi fortsette med.

– Spillerne har blitt bedre trent, det går fortere, man har strammet til på reglene. Mange ganger kommer man inn i taklingssituasjoner med større fart enn tidligere. Man har jobbet mye med utstyret som har blitt bedre, så hockeyen tar dette på høyeste alvor, det er jeg sikker på, forklarer NIlsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.