Den siste uken har det smelt flere ganger i den norske eliteserien.

Da Frisk Asker feide isen med Stjernen torsdag, satte Mario Lamoureux albuen i ansiktet til Stjernens Jesper Nipe.

Situasjonen ble meldt inn av Players Safety-komiteen, som består av dommersjef Geir Thomas Olsen, Petter Salsten og Håkan Södergren.

TV 2: Se situasjonen her:

To dager senere angrep Stavanger-spilleren Spencer Humphries Askers Anders Bastiansen bakfra og fortsatte å slå ham i bakhodet.

TV 2: Se situasjonen her:

Som om ikke det var nok: Søndag barket Storhamars Kodie Curran og Vålerengas Tallak Lyngset sammen, mens Martin Laumann Ylven og Martin Rønnild tok en litt roligere vals like bortenfor. Curran og Lyngset ble tildelt matchstraff. Det betyr at de to vil få karantene, slik som Lamoureux og Humphries risikerer.

feigt og stygt

TV 2-ekspert Erik Follestad Johansen håper Lamoureux og Humphries får strenge karantener. 

- Dette er en god mulighet for forbundet til å få bort stygge, feige taklinger. Dersom de ikke slår ned hardere på dette enn på slåssing, er de stokk dumme, sier Follestad, som vurderer situasjonene slik:

- Lamoureux sin er feig. Han planter albuen i ansiktet på en spiller som ikke ser ham. Den fortjener noen kamper, for det hører ingensteds hjemme, sier han.

- Bastiansen irriterer Humphries på forhånd, men han slenger ham i bakken og fortsetter å slå ham. Når en spiller ligger nede, skal du ikke slå. Begge fortjener utestengelse. 

HATV: Se Rinkside her (kun for abonnenter) 

Han mener at Curran og Lyngset fortjener kortere straff.

- Det er ikke lov til å slåss i Norge, og derfor er det greit å gi dem én kamp hver. Men jeg håper forbundet slår hardere ned på de stygge situasjonene, sier han.

Les også: Larrivée føler med Vålerenga

- klubbene har et ansvar

Ole Eskild Dahlstrøm liker heller ikke de stygge scenene som har utspilt seg i eliteserien, men han mener klubbene må ta affære.

- Den første jobben begynner hos klubbene. De kan ikke sitte og se på at egne spillere oppfører seg på den måten, og så skal man ta dem i forsvar etterpå. Mange klubber klager på andre, mens de selv er advokater for egne spillere. Det funker ikke, sier han.

- Tidligere har det blitt sett på som sladring dersom du klager inn en motspiller. Men skal det bli slutt på stygge taklinger, er man nødt til å gjøre det. 

- Er det noen spesielle klubber du sikter til?

- Nei, dette gjelder så å si alle klubbene, sier Dahlstrøm, som drar en historie fra moderklubben i Furuset.

- Da jeg kom opp på A-laget i klubben, var moren min leder i Furuset. En spiller på laget fikk én kamp for å spytte på en motspiller. Og da kom moren min, som aldri hadde vært i garderoben inn, og sa at han fikk én kamp til. Når ting ikke blir tatt tak i, må klubbene gjøre det selv, sier han. 

HA-sporten har forsøkt å få en kommentar fra dommersjef Geir Thomas Olsen, men han har ikke besvart våre forsøk på å nå ham.

Etter det HA-sporten erfarer, vil karantene bli klare onsdag. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.