Ullevaal Stadion, Hamar Arbeiderblad:

Lillestrøm - Sarpsborg 08 3-2

Aleksander Melgalvis og Lillestrøm red av en vanvittig Sarpsborg 08-sluttspurt og tok seieren på et elektrisk Ullevaal Stadion søndag.

god start

Lillestrøm tok føringen etter kun 70 sekunders spill. Kristoffer Zachariassen klarerte ballen i Erling Knudtzon, slik at Simen King Mikalsen fikk den i beina på venstresiden. Han banket til fra skrått hold, Anders Kristiansen var sjanseløs i Sarpsborg-buret. 

Les også: Melgalvis-brødrenes historie 

Ti minutter senere ble ledelsen doblet, og igjen kom scoringen etter en svak klarering fra sarpingene. Mats Haakenstad banket til på direkten fra høyresiden, og kula gikk under Kristiansen og i buret, slik at halve stadion eksploderte i glede. 

Da Sarpsborg så ut til å ha mistet troen, kom reduseringen. Ole Jørgen Halvorsen skjøt fra distanse, og Frode Kippe var uheldig og traff ballen, slik at Patrick Mortensen hadde blank kasse fra sju meter. 

Sarpsborg eide resten av omgangen, men uten å skape de helt store sjansene. 

kippe-show

Les også: Melgalvis: - Det har gått over all forventning

Aleksander Melgalvis skaffet gultrøyene corner da han drev framover på venstresiden og la inn, men kula ble blokkert. Og på den påfølgende corneren ble det nettsus: Frode Kippe gikk høyest på Fredrikstad-gutten Simen Rafns innsvinger og knuste alle i lutfa. 

Etter 65 minutter, seks minutter etter Kippes 3-1-scoring, var stopperen igjen involvert. Denne gangen med negativt fortegn. Krepin Diatta la inn fra siden, og Zachariassen fikk en tå på ballen, slik at den forandret retning, traff ryggen til Kippe og lurte seg inn i hjørnet. 

25.091 tilskuere så kampen, og etter 83 minutter var det nok for Melgalvis, som fikk stående applaus av Kanari-fansen da han gikk av banen. 

Sarpsborg hadde tre gigantsjanser på tampen av oppgjøret, men Arnold Origi var virkelig på jobb og reddet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00