Joakim Jensen scoret seiersmålet i verdens lengste hockeykamp, og mandag var det mange som ville ha en bit av søndagens matchvinner. Målet kom etter 217 minutter og 14 sekunder, i 11. periode.

Da var klokken 02.30 på natta.

Nyheten om verdensrekorden gikk verden rundt, og ble også kjørt stort opp i hockeygale Canada.

Kompis og lagkamerat Christian Larrivée syntes det var vel fortjent at det var Jensen som fikk avgjøre den historiske kampen.

Jensen sjøl var rolig, og tok hele runden med HA, TV 2, NRK og VG mandag ettermiddag.

Lite søvn

– Det er den kuleste scoringen min. Det var veldig moro å score i en kamp hvor det settes verdensrekord, sier Jensen, og fortsetter:

– Det ble ikke så mye søvn, det ble tre timer med usammenhengende søvn. Jeg måtte kjøre noen puste- og tankeøvelser for å finne roen. Jeg var helt kaputt i beina, i hele kroppen egentlig. Det lugget i beina, sier matchvinneren.

Selv om det ble en kraftanstrengelse, la Jensen seg med en god følelse.

– Det blir positivitet når vi vinner en slik kamp, og det gir litt ekstra energi. Det var en utrolig viktig kamp.

Krampe i sju perioder

Joakim Jensen slet med kramper i flere timer søndag kveld og natt.

– Jeg hadde krampe i sju perioder. Jeg sto over noen bytt, rett og slett for å tøye krampe. Men det var mange som var slitne. Det var utrolig moro, men jeg håper ikke på 11 perioder tirsdag, sier Joakim Jensen.

Han skulle i utgangspunktet jobbe mandag, men i tretida sendte han melding til sjefen på Hamar Trafikkskole.

– Jeg slet med å komme opp trappa hjemme, og fant ut at det var greit å ta fri. Det viste seg at jeg allerede hadde fått innvilget en fridag.

Bred meny

Mandag var dagen for restitusjon for Storhamar-gutta. Noen syklet, noen ruslet en tur på beina - og flere var innom massasjebenken til Marius Engen og Kent Inge Kristiansen.

Det gikk med veldig mye mat og drikke søndag. 148 flasker med sportsdrikke, 100 energibarer og to kilo med bananer var noe av det som forsvant fra lageret.

I tillegg ble det servert pizza på den store mjølkesyrefesten.

Les også
SPORT HATV: Bli med oss og ta et tilbakeblikk på det som skjedde. 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.