Det var en perfekt kveld for litt show. Det møtte opp hele 5.573 tilskuere, og mange av dem var pyntet til fest. I gult og blått.

Og de fikk se en 19-åring som gikk mye, og ikke minst fort, på skøyter.

Han var uredd og frekk.

– Dette var min klart beste kamp så langt denne sesongen. Sjøltilliten steg utover i kampen. Dette var skikkelig moro, sier Martin Gran, og fortsetter:

«Glødende» skøytejern

– Jeg har jobbet mye med meg sjøl. Jeg kom opp på A-laget som en puckspiller. Jeg må våge å ta ansvar, og i dag lyktes jeg. Jeg vil bidra for laget, sier 19-åringen, som er inne i sin tredje A-sesong.

Tirsdag kveld kjørte han gassen i bånn flere ganger, og Sparta-backene slet med å henge med da det begynte å ryke av skøytejerna til Gran.

På scoringen (3-2) kom han seg rundt, og la pucken lavt ved første stolpe. Den kilte seg inn i målet.

– Jeg koste meg ute på isen i dag. Da det buttet litt gravde jeg meg litt ned. Det må jeg innrømme. Dette var utrolig godt. Nå skal jeg bygge videre på denne prestasjonen, sier Gran, som koste seg veldig med sin første scoring.

Herlig vilje og tæl

Det var bra trøkk fra start, og Anders Gulliksen var veldig nære da han prøvde seg på en retur fra Samuel Ward i Sparta-buret etter et par minutter. 1. perioden var ganske jevn spillemessig, men det var Storhamar som scoret. Joakim Jensen plukket opp pucken etter et massivt trøkk av hjemmelaget i overtall. Da Jensen scoret hadde Sparta hatt fullt lag i noen få sekunder. 

I midtperioden økte Martin Blakseth Huse til 2-0 rett før halvspilt periode. Han vispet pucken elegant i mål. Snaue to minutter senere scoret Graeme McCoremark på et håndleddsskudd fra blålinja - på en dekket Oskar Östlund. 2-2 sørget Markus Gerbrandt for, etter en markeringsglipp foran Storhamar-målet. Like etter satte Martin Gran inn det omtalte 3-2-målet.

I sisteperioden holdt hjemmelaget unna på en imponerende måte. Jensen satte punktum: 4-2.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00