- Jeg synes vi gjør mye bra. Vi vet at Tyskland spiller tøft, men dersom vi hadde ro med pucken, ville vi få en del overganger. Og det fikk vi, og det gjorde vi bra, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.

Thoresen har spilt mange treningskamper, men han så likevel kvikk ut da pucken ble droppet. 

- Det er ikke alltid det er like givende å spille slike kamper, og jeg har mer å gå på, men samtidig synes jeg alle rekkene lykkes bra med det vi ønsker å gjøre, sier Thoresen.

Selv om han mener at de yngste sto fram på en god måte i kveld, er han ikke redd for å bli en i mengden når alvoret begynner.

- Min tid kommer, sier han med et smil.

Sparta-goal

Tyskland startet oppgjøret friskt, og de hadde også kampens første mulighet. Christian Ehrhoff, som spilte Stanley Cup-finale med Vancouver i våren 2011, skjøt fra langt hold, og pucken tok via Sebastian Uvira før den snek seg noen få centimetere utenfor stolpen til målvakt Steffen Søberg. 

Norge tok ledelsen et drøyt minutt senere. Spartas Niklas Roest spilte til tidligere Sparta-spiller Erlend Lesund, som fant tidligere Sparta-spiller Andreas Stene foran mål. Han styrte pucken i mål med en lekker avslutning. 

Etter snaut 12 minutters spill doblet Norge ledelsen. Thomas Valkvæ la en knallhard ispuck foran mål, og Storhamar-aktuelle Patrick Thoresen satte bladet på pucken og i mål.

Holøs-goal

Tyskland reduserte etter 25.46. Jakob Mayenschein styrte elegant inn et hardt slagskudd fra backen Marco Nowak. 

Sondre Olden var nære ved å doble Norges ledelse da han mottok en god pasning på rødlinja, dro seg forbi Nowak og kom alene med målvakt Timo Pielmeier. Han prøvde en backhand-avslutning, men tyskeren kom seg akkurat ned i tide og fikk lagt ut snapphansken. 

Kun sekunder senere var samme mann på farten igjen, men denne gangen ble han stoppet av tverrliggeren. 

Jonas Holøs scoret kampens fjerde mål da han la på et lurt håndleddskudd fra blålinja - som passerte alt og alle på vei inn bak en dekket Pielmeier. Thoresen hadde andreassist på goalen.

Olimb-brødrene herjet 

Da Christian Ehrhoff la en fryktelig feilpasning ut i slottet, lot ikke Mathis Olimb seg be to ganger. Han tok imot pucken, tok noen skjær inn og hamret pucken i snappkrysset. 

Ken André ønsket ikke å være noe dårligere enn broren sin da han fikk muligheten i midten av tredjeperioden. Han tok imot pucken i midten, dro seg inn og prikket pucken i krysset. 

Hamar Arbeiderblad kommer tilbake med mer


Les også
SPORT Han ønsker ikke å presse mange kroner ut av moderklubben.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.