Men årsaken til at HA-sporten ikke tipper de grønnkledde innenfor topp-åtte, er på grunn av den tynne stallen deres. De har mange gode enkeltspillere, men bredden er trolig ikke god nok til å henge med helt inn.

Manglerudhallen er et guffent sted å komme til, med landets minste isflate, et hardtkjempende hjemmelag som alltid ønsker å klå motstanderne – uansett. Lagets mentalitet et viktig, og den bygger på offervilje, et godt kameratskap og lysten til å komme seg videre.

Klarer Jonas Berglund, Peter Lindblad og Mathias Trygg å gjøre over 30 poeng, vil laget trolig ha en god mulighet til å komme til sluttspillet. Berglund har mye hockey i seg, men havnet nedover i rekkene i Asker i fjor, mens Lindblad kan score fra alle mulige vinkler. Trygg leverte sin svakeste sesong i fjor, og han er trolig svært revansjelysten i Manglerud-comebacket.

Manglerud er den klubben som har fostret klart flest landslagsspillere de siste årene. Og det kommer også flere spennende typer i år. Fredrik Hagberg Jørgensen (20) er en kvikk, liten løper som kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen. Jon Myrer Rafoss (18) kan også bli en hit denne sesongen.

Selv om vi ikke tror på MS i år, kommer de til å bite tennene sammen og gi en hard fight. Viljen kan ingen ta fra dem.

Spillerstall:

keepere

Theodor Hestnes

Fabian Johannessen

Martin Surek (HK SKP Poprad)

backer

Trym Bilgrei

Alexander Kristiansen

Kirils Mitrofanovs

Markus Bilstad Pedersen

Christer Simonsen

Tord Thoresen (Tord Thoresen)

Matthew VanVoorhis (Denver)

løpere

Jonas Berglund (Frisk Asker)

Sander Boroczky

Mats Jensen Gjøsvik

Fredrik Hagberg Jørgensen

Joachim Hermansen

Joachim L. Hermansen

Jesper Hoel

Peter Lindblad

Sigbjørn Osa (Kongsvinger)

Per Kristian Person

Jon Myrer Rafoss

Steffen Ratejczak

Dylan Richard (Penn State)

Victor Waage Strand (New Jersey Rockets)

Michael Stenersen (Sparta)

Mathias Trygg (Vålerenga)

Trener

David Livingstone. Amerikaneren går løs på sin tredje sesong som MS-trener, etter at han fikk sparken i Lørenskog. Har gjort en god jobb med Manglerud, der laget hans alltid yter hundre prosent i hver eneste kamp. 

Backer

Manglerud hadde en meget god backstamme i 2015/16-sesongen, der Bryce Reddick, Anders Braavold og Erik Persson dro lasset bak på banen. Klarte ikke å hente like gode erstattere før forrige sesong, og i år ser backsiden nokså lik ut. Ettersom Manglerud spiller med så høyt press som de gjør, er de avhengig av å ha skøytesterke backer. Mangler en toppback- som er i stand til å gjøre 25 til 30 målpoeng.

Løpere

Har hentet inn rutinerte Mathias Trygg fra Vålerenga, mens Michael Stenersen er tilbake etter et mislykket opphold i moderklubben Sparta. Jonas Berglund leverte brukbart for Frisk Asker sist sesong, men ikke nok til å få fortsette hos forrige sesongs store overraskelse. Dylan Richard er hentet fra college-hockey. Peter Lindblad scoret like mange mål som Storhamars Joakim Jensen (17) sist sesong. Også Manglerud er sterkest på løpersiden.

Keeper

Slovakiske Martin Surek, som sto i Tønsberg i 2015/16-sesongen, er hentet inn for å være lagets førstemålvakt. 30-åringen leverte 92,2 i seriespillet, men falt som en stein i sluttspillet, der han kun reddet 86,6 prosent av skuddene som kom imot ham. Denne lagdelen ser skjør ut. Theodor Hestnes er andremålvakt, og han vil trolig ikke kunne gi Surek spesielt mye konkurranse. Den svakeste lagdelen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00