• FORNØYD: Tor Nilsen likte ikke å tape, men han skrøt av Hamar-guttene.

(Norge - Sveits 2-4)

Hamar-guttene Simen Løvhaug Hansen og Anders Gulliksen var begge sentrale spillere da Norge tapte 4–2 for A-nasjonen Sveits i Kristins Hall lørdag.

Stein André Hagen, som også er født og oppvokst i Hamar, men spiller for Lillehammer, satt på benken gjennom hele oppgjøret.

Les også: Vil forlenge kontrakten til Rönnberg

Og de to Storhamar-spillerne levert hver sin solide kamp.

– De får mer istid enn hva de får i klubblaget sitt. Det er flere av spillerne her som får mer ansvar enn hva de har i klubblagene sine, og det er en utfordring når vi skal sette sammen et lag, sier Nilsen, som er imponert over lagets innsats.

– Vi har ingen ener på laget, men vi har et sterkt kollektiv, med mange gode enkeltspillere. Vi har også folk som kan score mål, og jeg har stor tro på laget vårt. Vi skal snart spille VM, og Hamar-guttene blir viktige for oss, sier han.

Les også: Larrivée ber folk slutte å snakke dritt om laget

bygger selvtillit

– Jeg føler at det gikk bra for min del i dag, og jeg tar med meg en del selvtillit tilbake til Hamar, sier Løvhaug Hansen.

Mens Storhamar har slitt kolossalt i serien, har Løvhaug Hansen sakte, men sikkert spilt seg til mer og mer istid.

Det synes på spillet til rødtoppen.

– Selvtilliten blir bedre og bedre gjennom at du får tillit. Jeg har visst hva jeg har måttet jobbe med, og nå har det gått ganske bra, sier han.

– Hvor mye tenker du på at det kommer et U20-VM i desember?

– Det ligger i bakhodet mitt, og det er noe jeg tenker på. Alle vil være med, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å jobbe hardt. Men jeg skal innrømme at jeg tenker på det hele tiden, sier Hansen.

Les også: Skadsdammen takker fansen for støtten

Han har brukt høsten til å jobbe med tempo.

– Jeg har jobbet mye med tempoet i spillet, og det å bli litt kvikkere. Og jeg føler at det har hjulpet meg, sier han.

Nilsen imponert

– Simen flytter pucken mye fortere nå enn hva han gjorde da vi hadde samling i august. Han er mer komfortabel med å ha pucken, sier Tor Nilsen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00