Lillehammer har forsterket løpersiden kraftig, men er svekket på backsiden. Derfor tror HA-sporten på en morsom og underholdende sesong for Mikael Kvarnströms gutter. 

En gammelt sitat sier vel noe som dette: «Et godt angrepsspill vinner kamper, mens et godt forsvarsspill gir deg titler.» Trolig vil Lillehammer kunne slå hvem som helst i enkeltkamper, men backsiden er hardt svekket. Troy Rutkowski (Sparta) var strålende i seriespillet, men dabbet av i sluttspillet. Anders Grönlund, som var lagets kaptein, var kanskje seriens beste toveisback i fjor. Og ingen av dem er å finne i stallen denne sesongen. Brendan Ellis og Patrick Ulriksen skal forsøke å tette hullet, men det er store skøyter å fylle. Ellis har vært variabel i treningskampene. 

Offensivt ser laget strålende ut, og det er mange år siden Lillehammer kunne mønstre så spennende løperrekker. «Gale» Brett Cameron vil fortsette å produsere poeng i bøtter og spann, men han har avslørt svakheten sin: temperamentet. Lillehammers nummer 77 må være forberedt på mye drittslenging, sene taklinger og etterslenger denne sesongen. David Morley og Stephan Vigier er roligere enn ham, men er like hete hva angår poengproduksjon. I tillegg er Nick Dineen tilbake, og han kan gjøre poeng, finte backer, jobbe hjem og vinne dueller. En komplett hockeyspiller. Når man slenger på Joey Benik, som scoret fem mål da Lillehammer slo Borlänge i slutten av august, har de skaffet seg et meget slagkraftig lag. 

De vil trolig fascinere og glede mange nøytrale tilskuere denne sesongen, men laget vil også kunne gi den trofaste fanskaren noen grå hår. Hummer og kanari.

Trener

Den svenske 41-åringen Mikael Kvarnström har opplevd en berg-og-dalbane-karriere siden han tok over Sparta, og senere Lillehammer i Norge. Han virker å ha et stort ønske om å spille en offensiv hockey, der han ønsker å sette motstanderne under høyt press, slik at de kan vinne igjen pucken på gunstige steder høyt i banen. Lyktes dårlig i sitt første år i Lillehammer, men tryllet med mannskapet i fjor. Spennende type. 

Keeper

Christoffer Bengtsberg er klubbens ubestridte førstevalg. Svensken er ikke veldig stor, men er rask fra side til side og er kvikk med hendene. Er solid, men drar sjelden mange kaniner opp av hatten, slik som Vålerengas Steffen Søberg eller Asker Nicklas Dahlberg. Har tidligere i karrieren hatt problemer med å holde sitt gode nivå oppe i sluttspillet, men den barrieren brøt han i vår. Ligger midt på treet blant førstekeeperne i serien. 

backer

Brendan Ellis er hentet inn for å være lagets nummer én-back. Og han skal erstatte både Anders Grönlund og Troy Rutkowski – som begge gjorde krav på mye spilletid og mange målpoeng. Patrick Ulriksen er hentet fra Lørenskog, og han en god på skøyter og tøff i duellspillet. Stein Tore Bakken, Sondre Bjerke, Christian Fosse, Robin André Soudsky og Stein André Hagen er guttene som ligger og vaker bak. Den svakeste lagdelen. 

Løpere

Lillehammer gjorde en meget god jobb da de karte å beholde Brett Cameron, David Morley og Stephan Vigier, som alle lå på rundt ett poeng per kamp sist sesong. Har forsterket løpersiden med Nick Dineen – som gjorde 65 poeng på 57 kamper for klubben i 203/14-sesongen. I tillegg er måltyven Joey Benik hentet inn. Dersom backene klarer å fôre løperne med gode nok oppspill, er det flere av disse som kan passere 60 målpoeng. Her er det masse kvalitet. 

Spillerstallen: 

Keepere

Christoffer Bengtsberg

Fredrik Johansson

Kristian Ørslien

backer

Stein Tore Bakken

Sondre Bjerke

Brendan Ellis (Gherdëina)

Christian Fosse

Stein André Hagen

Jonas Medby

Robin Soudsky

Patrick Ulriksen 

(Lørenskog)

løpere

Joey Benik 

(Norfolk Admirals)

Brett Cameron

Fredrik Dahl

Nick Dineen 

(EC Bad Nauheim)

Joakim Eidsæther

Martin Ellingsen

Joachim Engesveen

Mads Homdrom

Jacob Lundell Noer

David Morley

Emil Nyhus

Stian Nystuen

Simen Thoresen

Stephan Vigier

10. Kongsvinger

9. Manglerud Star

8. Stjernen

7. Lørenskog

6. Vålerenga

5. Sparta

4. Lillehammer

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.