Da Storhamar-spillerne var samlet til dagens formiddagstrening og møte, vil jeg tro at at store deler av møtet handlet om å hvordan Lillehammers superrekke skulle stoppes.

Les også: Storhamar vant thrilleren

Lillehammers superrekke, som består av David Morley, Brett Cameron og Stephan Vigier, sto bokført med 90 målpoeng før kveldens kamp. Men de slet med å få spillet til å sitte, der de forsøkte å sette fast gjestenes backer høyt i banen, vinne dueller høyt og få energi ut av byttene. 

Men så skjedde ikke i kveld. 

En sekvens som gjerne gjentok seg: Lillehammer kom høyt, ønsket å presse puckfører ut på en valgt side, og så låse av pasningsalternativet som backen "måtte" bruke, slik at de kunne vinne pucken fra et lag i ubalanse. Men Storhamar løste den delen av spillet så å si perfekt, og kun to ganger ga bortelaget pucken på farlige områder i egen sone.

HATV: Sjekk trøkket i Håkons Hall! 

For Storhamar stilte med seks backer på papiret, men det var Kodie Curran, Jimmy Andersson, Lars Løkken Østli og Christian Bull som tok seg av istiden, mens Simen Løvhaug Hansen avlastet backkorpset med sjeldne innhopp. Håkon Engh kom ikke inn.

Offensivt hadde Storhamar respekt for superrekken, men samtidig var de klare over backenes klare mangler med pucken i oppspillsfasen, som gjorde at de ofte ønsket å presse hardt. Deres uberegnelige press ble vanskelig for Lillehammer å løse.

Et annet interessant poeng: Gjestenes fjerderekke leverte en prikkfri match, og da kampen ebbet ut mot slutten, var ikke svensken redd for kaste ut bikkjene sine, vel vitende om at Lillehammer-trener Mikael Kvarnström sto fritt til å bruke hvem han ville mot dem. 

Han forsøke å bruke superrekken, men de ble værende i egen sone.

Les også: TV-stjerner for en dag

Da Christian Larrivées rekke var blitt snytt for en gigantsjanse av linjedommeren, som dømte offside da Jimmy Andersson holdt pucken klart innenfor, deppet ikke den tidligere Oskarshamn-treneren, men satte ut Patrick Thoresen, Victor Svensson og Hampus Guststaffsson, en rekke han la sin elsk på allerede i treningskampene. 

Og det skulle vise seg å være smart, for da pucken havnet i rundvantet satte Patrick Thoresen inn en knallhard takling på en Lillehammer-back, som ga pucken videre til en feilvendt David Morley, som ble satt press på av Svensson igjen. Han var tydelig redd for å legge pucken opp langs det låste vantet, og la den heller ut i midten, der Gustafsson sa takk, så opp og spilte over til Victor Svensson - som fikk æren av å sende pucken opp i nettaket og drøyt 3.000 hamarsinger til himmelen. 

Da Oskar Östlund hadde gjort unna noen gigantredninger på tampen, var det bortefansen som kunne strekke hendene i vært og juble. 

Et ellevilt seiersbrøl fylte Håkons Hall.

Og så sang Storhamar-fansen, som leverte til terningkast seks i kveld, navnet til Fredrik Söderström. Igjen. Og igjen. Og igjen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00