Pål Johnsen, som freste mot HA-sporten etter den tredje kampen, var en glad og lettet mann etter 4-2-seieren i Sarpsborg fredag. 

- Sparta er mer offensive hjemme, og det gir oss flere kontringssjanser. Vi var effektive i power play. Det er mange som stepper opp når det trengs. Patrik (Bäärnhielm) og Simen Løvhaug Hansen kommer inn og gjør det kanonbra, sier Johnsen. 

Han forklarer hvorfor han reagerte som han gjorde onsdag.

- Vi må se litt bak tallene, og jeg skjønner at det handler om å vinne. Men vi kan ikke svartmale alt, sier han.

Så langt har bortelagene vunnet alle kampene, og nå vil Johnsen at Storhamar skal være tøffere i spillet.

- Det var trygt og godt defensivt sist, men nå må vi finne en måte på å få sett dem fast. Vi ønsker å presse høyt også hjemme, sier han.

Chrsitian Larrivée og Joonas Rönnberg gikk begge av isen med skader.

- Vi må sjekke dem i morgen. Jeg kan ikke si noe før vi har gjort det, sier lege My Lystad, som håper Lars Løkken Østli kan spille søndag. 

god åpning

Storhamar dominerte de første 20 minuttene. 

Sparta-kaptein Niklas Roest, som har plaget Storhamar gjennom de tre første kvartfinalene, utnyttet at laget var i ubalanse da han scoret 1-0-målet. Oslo-gutten kom enkelt gjennom midtsonen, dro pucken ut på backhand og la pucken mellom beina til Oskar Östlund og i mål.

Storhamar tok ikke foten av gassen, og på tampen av perioden kom utligningen. Christian Larrivée, som har vært sårt savnet, spilte pucken inn i midten til Mikael Zettergren. Han skjøt via snappansken til Samuel Ward og i mål. 

bråk

Mikkel Søgaard og Kalle Ekelund begynte å knuffe foran Storhamar-boksen i pausen, og begge ble sendt ut i ti minutter. 

Storhamar fortsatte å kjøre kampen, og de skapte flere store sjanser. Da Sparta dro på seg en lagstraff for seks spillere på isen, kom gjestenes andre scoring. Christian Bull ventet og ventet på venstresiden, før han la en nydelig pasning forbi fire Sparta-spillere - som Alexander Reichenberg kontant satte mellom beina til Ward og i mål. 

Reichenberg-show

Reichenberg, som herjet i midtperioden, scoret etter kun 46 sekunders spill i tredjeperioden.

Sparta gikk seg bort på en overgang, og da kom Joakim Jensen og Mikael Zettergren i en to-mot-en-stiausjon, der Jensen fikk en lekker pasning på bakre stolpe - som han satte  i mål.

Niklas Roest reduserte med drøyt fire minutter igjen å spille.

Før kampen:

Christian Larrivée er tilbake i Storhamars lagoppstilling, og han går inn i førsterekka med Joakim Jensen og Mikael Zettergren.

- Jeg gleder meg til å spille igjen. Vi kan ikke tenke på hva Sparta gjør, men vi må konsentrere oss om oss selv. Det skal bli greit, sier Larrivée.

Storhamars lag: Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Joonas Rönnberg, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Mikkel Søgaard, Simen Løvhaug Hansen - Joey Tenute, Alexander Reichenberg, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Christian Bull, Magnus Eikrem Haugen - Eirik Skadsdammen, Jørgen Langdalen, Daniel Hermansson.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm, Martin Gran - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.