(Frisk Asker - Storhamar 0-1)

Storhamar leverte en bunnsolid forestilling, slapp bare til 18 skudd på mål, holdt nullen og slo Frisk Asker 1-0 borte søndag kveld.

Etter kampen er Fredrik Söderström svært godt fornøyd med hvordan Storhamar-spillerne kokkelerte etter hans oppskrift.

- Vi spiller med lavere risiko enn vi har gjort tidligere, og det må vi gjøre i denne typen kamper. Når vi følger planen vår, er vi vanskelige å møte. I dag opplever jeg virkelig at spillerne følger planen, sier Storhamar-sjefen.

Seieren fører Storhamar tilbake dit de sist var høsten 2013: på toppen av tabellen.

- Dette er i det hele tatt en solid gjennomført kamp av oss fra begynnelse til slutt. Vi møter serielederen på bortebane, et defensivt sterkt lag, og vi håndterer oppgaven veldig bra, sier Söderström.

Östlund viktig

Frisk Asker var det farligste laget i en underholdende førsteperiode som svingte fra side til side. Særlig de to gangene Storhamar havnet i undertall, presset vertene tungt på for ledermålet.

En aktiv Oskar Östlund sørget sammen med en hardtarbeidende Storhamar-defensiv for at det sto 0-0 da lagene tok pause.

Svensson-scoring

Etter sidebyttet tok Storhamar styringa. Da Lars Løkken Østli vant pucken ved vantet i egen sone, tok de også ledelsen. Backen fant nemlig en Patrick Thoresen med masse plass med en lur pasning. Thoresen leverte videre til Victor Svensson, som løftet inn 1-0 for gjestene.

Thoresen spilte fram Svensson to andre ganger i midtperioden, men disse gangene hang Asker-målvakt Nicklas Dahlberg med på notene.

Bakerst hos bortelaget gjorde Östlund et par gode redninger de få gangene Asker var på offensiven, og Storhamar ledet dermed 1-0 etter 40 minutter hockey.

Tok tabelltoppen

Storhamar hadde brukbar kontroll i tredje periode, og da Asker skulle ta ut målvakt og bommet med vekslinga 58 sekunder før slutt, trodde den folksomme Storhamar-svingen at kampen var avgjort.

Og selv om vertene fikk et par sistesjanser da Patrick Thoresen ble utvist 24 sekunder før slutt, holdt 1-0-ledelsen helt inn. Storhamar fikk med seg tre poeng og tabelledelse hjem fra Asker.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Mikkel Søgaard, Lars Løkken Østli - Patrick Thoresen, Victor Svensson, Mikael Zettergren.

2. rekke: Emil Frøshaug, Christian Bull - Hampus Gustafsson, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jimmy Andersson - Steffen Thoresen, Kjetil Martinsen, Martin Rønnild.

4. rekke: Simen André Edvardsen, Mathias Holst Jenssen - Eirik Skadsdammen, Jørgen Langdalen, Lars Erik Hesbråten. 

Les også
SPORT

HATV: - Det er kjempebra med skuldra, smiler Storhamar-krigeren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00