Storhamar, som har kommet til minimum semifinale hvert år siden 2014, er ute av sluttspillet.

- Det er ingen fiasko, men det er klart at vi gjerne skulle vært videre, sier Sjur Robert Nilsen.

- Vi taper 1-0, og det er klart at vi skulle vært tøffere inn på mål, der vi hadde en del skudd. De har to skudd - og scorer på det ene, sier Sjur Robert Nilsen - mens Sparta-fansen står igjen og klapper og synger "Sjur, Sjur, Sjur". 

Storhamars hovedtrener var veldig deppet og skuffet over resultatet og exiten. 

- Dette er kjempeskuffende. Vi hadde planer om å være med lenger. Jeg synes mye av det vi har prestert har vært bra, mye bra banespill. Men det er vanskelig å vinne en syvende kamp på hjemmebane his du ikke gjør mål. 

Selv om Storhamar ryker ut mot Sparta, som ble nummer 8 i serien, er han helt tydelig på at dette ikke er skuffende. Selv om Storhamar har investert i dyre spillere foran sesongen, og hatt mål om semifinale, er han tydelig:

- Dette er langt fra en fiasko. Om det er godt nok, det er det ikke. Men vi kan ikke si at det er en fiasko. Det er så jevnt i den serien her, og gjennom 45 kamper har det vært en jevn serie.

- Sparta har kanskje underprestert i serien, men at dette er en fiasko? Langt der i fra! forteller Nilsen. 

Malmström-goal

Storhamar dominerte den første perioden, men måtte likevel gå slukøret i garderoben. Henrik Malmström, som har våknet i løpet av de siste kampene, klinte inn gjestenes første scoring da han fikk gå upresset inn i sonen og avslutte. Pucken gikk i det nærmeste krysset til Oskar Östlund. 

Vertene hadde flere gigantsjanser: Christian Larrivée, Joakim Jensen og Alexander Reichenberg hadde hver sin gode mulighet til å score, men Samuel Ward var både heldig og god. 

power play

Storhamar hadde flere gode muligheter i midtperioden, men Ward, som reddet over 90 skudd i CC Amfi natt til mandag, er blitt et mareritt for de gule og blå.

Alexander Reicheneberg dro seg flott inn fra siden, utfordret backen sin, kom alene og skjøt. Pucken gikk via tuppen av spaken til Ward og i sikkerhetsnettet.

Spartas Patrick Eriksson hadde periodens største sjanse da han styrte en puck i stolpen og ut i power play. 

Hjemmelaget hadde tre muligheter i overtall, men uten å få uttelling.

Før kampen:

I kveld skal kvartfinaleduellen mellom Sparta og Storhamar avgjøres. Og Storhamar har fått sitt største ønske innfridd: Christian Larrivée er tilbake i lagoppstillingen.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget. Det er det ingen tvil om, sier kapteinen til HA-sporten.

Joey Tenute, som sto over tirsdagens 6. kvartfinale, er også tilbake i kveld. 

Pål Johnsen gleder seg til å komme i gang.

- Jeg er veldig sugen på å nå semifinalen. Det er kvartfinalen som er det vanskeligste hinderet. Det er der du har mest press på deg. Kommer du deg til semi, kan du slippe deg enda mer løs.

Sparta stiller med nøyaktig samme mannskap som slo Storhamar 4-1 tirsdag.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Mikkel Søgaard - Hampus Gustafsson, Alexander Reichenberg, Joey Tenute.

2. rekke: Erik de la Rose, Joonas Rönnberg - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Mikael Zettergren.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Christian Bull - Daniel Hermansson, Jørgen Langdalen, Eirik Skadsdammen.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Anders Gulliksen - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.