Stavanger Oilers åpner årets eliteserie i ishockey lørdag med kamp mot Frisk Asker. Duellantene møttes i NM-finalen sist år.

Der vant Oilers igjen, og det var lagets sjette NM-tittel på rad. Laget har også firer seriemesterskap på rad.

Oilers er laget som Petter Thoresen trente før han tok over det norske landslaget.

Thoresen tror Oilers vinner igjen.

– Det er en grunn til at de er så solide. De har en solid organisasjon og en bred tropp og har mange gode spillere. De har vunnet dette før og vet hva de skal igjennom. Det er faktisk noen år siden noen andre har vunnet, og da må Storhamar, Frisk Asker og disse andre bevise at de har lyst til å vinne noe, sier Thoresen til NTB.

LES OGSÅ: Se HAs tabelltips her!

Naturlig

Thoresen mener det er helt naturlig at Oilers er klubben alle vil slå. Det gjelder også Storhamar der sønnene Patrick og Steffen spiller.

– Sånn er det i idrett. Når et lag vinner så mye som de har gjort, så er det deres skalp de andre vil ta. Da vet de at de kommer høyt på tabellen. Slik er det, og det kommer man ikke unna.

– Oilers har mistet spillere som Tommy Kristiansen, Mark van Guilder, Dan Kissel og Eric Nystrom, mens Storhamar har hentet mange gode og rutinerte. Det kan kanskje bli jevnere enn i de senere årene?

– Men Olilers har hentet inn folk som har produsert rundt omkring i Europa også. Jeg tror fortsatt på dem, sier landslagstreneren.

56-åringen tror at Storhamar, Lillehammer og Frisk Asker havner på plassene bak Stavanger Oilers. Thoresen er på plass når serien tjuvstarter med Vålerenga mot Storhamar på Gjøvik allerede fredag.

Tette kamper

– Generelt synes jeg GET-ligaen er bra. Jeg tror det blir mange tette kamper, og det er bra for enkeltspillere med utvikling og spill i høyt tempo. Det blir 19 GET-ligakamper før vi samles med landslaget første gang i november, og jeg må reise rundt å se spillere i både inn- og utland. Det gleder jeg meg til. Endelig starter det ordentlig. Det blir nok å gjøre framover. Jeg prøver å få med meg så mye som mulig.

Nesten halvparten av spillerne i VM-troppen i mai kom fra eliteserien, og det synes Thoresen er et bra tall. Men han ser også utfordringer opp i det hele.

– Det er forskjell på en GET-ligakamp og en VM-kamp. Det gjelder at vi får nok treningskamper og et OL kommer også raskere på enn en et VM. Det er seriekamper helt inn til vi drar til Sør-Korea. Det er mange utfordringer, men det er bare gledelig. Jeg synes at GET-ligaen blomstrer, og det er mange positive tegn. Det er stas for oss som driver med hockey at TV 2 viser opp mot 80 kamper. Det gjør oss stolt over produktet vårt, sier Thoresen.

(©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.