Storhamar – Stavanger 4–0

Vi starter med det siste målet søndag kveld: Stavanger-spillerne surret det til på offensiv blålinje. Pucken ble liggende der som en innbydende hovedrett. Martin Rønnild brukte kølla som gaffel, og stakk av med den i retning mål.

Avslutningen limte han oppe i krysset, et kryddermål, og 21-åringen fikk fortjente gratulasjoner av lagkameratene.

Det var en perfekt avslutning på en festkveld, hvor det kun manglet champagne og ekte fyrverkeri.

Martin Rønnild serverte fysisk og oppofrende spill, spilleforståelse og avslutningsegenskaper.

Det er en imponerende bra treretters.

Takker Patrick

– Det var utrolig moro å spille i dag, sier Martin Rønnild, og fortsetter om utviklingen sin:

– I Stjernen, da jeg var yngre, var jeg hardtarbeidende og produserte mange poeng. Det andre året i Sverige fikk jeg en annen rolle, i ei 4. rekke. Men jeg lærte av det også. Da jeg kom til Storhamar prøvde jeg å spille på det enkle. Det handlet om å få spilletid. Jeg synes jeg har forbedret meg sesong for sesong. I tillegg handler det mye om sjøltillit, sier Martin Rønnild, og fortsetter:

– Patrick (Thoresen) hjelper meg mye. Han kommer med tips om hva jeg kan forbedre, hva jeg kan gjøre annerledes for å bli bedre. Jeg er veldig takknemlig for den hjelpen, sier Martin Rønnild.

Patrick Thoresen sier dette om 21-åringen:

– Han har en internasjonal spillestil. Martin har kraft, fysikk og er veldig direkte. Han har en del å lære, som mange andre, og da er det bare hyggelig å kunne komme med tips og råd. Det handler blant annet om valg, og om å plassere seg riktig, sier Patrick Thoresen.

Storhamar var best i alt

Trener Fredrik Söderström liker utviklingen til Rønnild.

– Han er utrolig bra nå, en formspiller. Nå ser vi nye egenskaper. Kombinasjonen av en hardtarbeidende spiller som også er en målscorer er alle treneres drøm. Han er i ferd med å bli mer komplett. Martin er ydmyk, lojal og lærevillig. Det er et herlig utgangspunkt, sier Söderström.

Storhamar var best i alt i 60 minutter søndag kveld. Det var en veldig solid oppvisning – fra bra defensiv – til fart og herlige avslutninger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00