Det har vært en dårlig skjult hemmelighet i lang tid at Alexander Reichenberg skal til Sparta Praha.

– Jeg kunne ikke gå ut med det, men det har vært klart en god stund. Det har ingenting med Hamar å gjøre at jeg flytter, men jeg flytter for å spille i en bedre liga. Jeg er veldig fornøyd, smiler han.

Enkelt å si ja

Det er en liten guttedrøm som nå går i oppfyllelse for Reichenberg, som har spilt to sesonger for Storhamar.

– Det er utrolig kult for meg. Jeg startet med hockey for å komme så langt som mulig, og jeg flyttet til Hamar for å utvikle meg som spiller. Det gjorde jeg på en god måte, og nå fikk jeg et godt tilbud fra et veldig, veldig bra lag. Det var veldig enkelt for meg å si ja tidlig, forteller han fornøyd.

Reichenberg har skrevet under på en avtale over åtte måneder med den tsjekkiske storklubben, som tapte mot Storhamar i Champions Hockey League for snart to år tilbake i tid.

– Jeg har sett hvordan rammene rundt laget er, og det er jo en helt sinnssykt stor klubb i forhold til der jeg har spilt. Det blir en forandring for meg, også. Ganske mye mer press, forklarer han.

Vil til hockey-VM

Reichenberg, som i disse dager er med det norske landslaget på Hamar, vil ikke fortelle hvor mye han kommer til å tjene hos storklubben, men HA har god grunn til å tro at han går opp betraktelig i lønn med overgangen.

Enn så lenge har han ikke opparbeidet seg altfor stor kunnskap om den tsjekkiske ligaen.

– Jeg vet bare at det er en spillende liga, det går raskt, det er kanskje litt finspill. Det er det tsjekkerne er kjent for, å være offensive og krydre litt. Det er litt min stil, forteller Reichenberg, som også hadde tilbud fra klubber i Allsvenskan.

– Da hadde jeg heller blitt på Hamar, smiler han.

Men før han reiser til Praha på sensommeren, skal han forhåpentligvis være med det norske landslaget til VM i Paris.

Han har fått spille i rekke med Patrick Thoresen, men vil ikke tenkte for mye på om det er et godt signal på om han vår VM-plass eller ikke.

– Jeg er sjukt gira på å være med der. Det hadde vært kult. Kanskje ikke i lagoppstillingen, men å være med i troppen. Det hadde vært kult det også, være med på den reisen og oppleve det. Men jeg vil helst spille. Jeg skal gjøre to gode kamper på Hamar i helgen, og så får jeg se om jeg får være med, forteller han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.