Manglerud Star – Storhamar 3-4

Storhamar vant mot Manglerud Star, men sløste vekk fire overtallsspill.

Så langt denne sesongen har overtallet gitt for lite resultater, mener Söderström.

Det er lett å forstå hva han mener, for etter søndagens seriekamp, er Storhamar nest sist på uttelling i overtall. Kun Stavanger Oilers har svakere tall.

12,7 prosent uttelling

Storhamar har spilt i overtall 63 ganger denne sesongen, og det har kun gitt åtte scoringer. Det tilsvarer 12,7 prosent uttelling.

– Overtallet er under enhver kritikk. Vi må begynne helt på nytt igjen med overtallet. Vi er for tamme, slurvete i spillet med puck, og det blir aldri noe våpen for oss, sier han.

Söderström tar sin del av ansvaret for at overtallet ikke har vært mer giftig denne sesongen.

– Det kan jeg ta på meg at vi har tatt for gitt at det skal gå av seg selv med de spillerne vi har. Åpenbart fungerer ikke det, og da må vi være tydeligere på hvem som har hvilke roller, fortsetter Söderström.

Han er tydelig på at overtallet må fungere bedre dersom det skal være snakk om at laget skal vinne serien eller NM-gull.

Har gode nok spillere

– Jeg skal ikke si at det er avgjørende, men det er nesten det. Over- og undertall er selvsagt viktig, og der har vi ikke lykkes. Vi plukker mye poeng uten det våpenet, og får vi orden på overtallet, så blir vi veldig mye mer giftige. Joakim Jensen deler trenerens synspunkter på overtallet.

– Vi gjør det kanskje for vanskelig, og prøver på for mye i stedet for å gjøre det enkelt. Vi må ta mer skudd, jobbe ut fra det og få tilbake selvtilliten i overtallet, og så kan vi begynne med varianter. Det er klassisk, noen ganger må man bare si at vi må starte på nytt, gjøre det enkelt og regruppere, forteller Jensen.

Også Christian Larrivée klør seg i hodet over hvorfor ikke overtallsspillet har vært bedre denne sesongen.

– Vi scorer ikke mål hvis vi ikke skyter. Jeg må også skyte mer, kontrollere mer, og samme med de andre. Vi har mye kvalitet, og jeg kan ikke klage på den, men vi må bli bedre i overtall. Kanskje vi får øvd litt på dette i neste uke nå. Det er en viktig del av spillet for oss, forteller Larrivée.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.