Kongsvinger har slitt med å skape interesse rundt laget, og det er få publikummere i hallen. Sponsorinntektene virker å ha uteblitt. Og det er også vanskelig å se at det har vært en rød tråd i hva klubben ønsker å gjøre på spiller- og ledersiden.

Klubben har tatt et valg om å stå med tre jevnbyrdige keeperne – i stedet for å cashe ut for en toppkeeper, og de er like tynne på backsiden som i fjor, mens løpersiden ser noe sterkere ut.

Kongsvingers identitet er vanskelig å se. Dersom klubben skal kunne ta inn på lagene over seg på tabellen, må de ha en rendyrket måte å spille på: De kan prøve å være offensive i spillet, spille på høy risiko – og så la det skure bakover. Som trolig ville vært dumt. Eller de kan velge å ligge lavt i banen, satse på overganger, stå opp for hverandre, chippe pucken ut i banen, stille opp på nytt, frustrere motstanderne – og satse på overganger. Det er, slik jeg ser det, muligheten Kongsvinger har. Per nå er Kongshallen et soft sted, med gode vafler og hyggelige vakter. Hjemmebanen deres må bli et sted de andre lagene hater å komme til, et sted der du vet det er vondt å spille.

Nå har det vært nok rør med trenerutskiftninger, spilleropprør og dårlig økonomi. Skal Kongsvinger ha noen framtid i eliteserien, må de bruke denne sesongen godt. Ellers kan det være kroken på topphockey-døren. For godt.

Spillerstall

keepere

Jesper Ekeberg (Grüner)

Brett Kilar (Norfolk Admirals)

Ole Kerlefsen Nilsen (College of St. Scholastica)

backer

Kim Lennhammer (Frisk Asker)

Phillip Mejlænder-Larsen

Kalvis Ozols (Katowice)

Håvard Steen

Sean-Michel Sunnqvist

løpere

Christoffer Larssen Berger

Trevler Fleurent

Tom Ivar Hesbråten (comeback)

Simen Nielsen (Bergen)

André Nybo

Carl Martin Repshus

Valter Rönning

Tommy Sandnes

Erik Myhre Slåsletten (Bergen)

Mitch Theoret

Daniel Trnavsky

Victor Zetterberg

Trener

Ed Galiani

Amerikaneren, som herjet for Viking på 1980-tallet, går på sin første sesong som trener for Kongsvinger. New York-mannen har ingen store meritter å vise til som trener, der har stort sett har trent yngre lag. Galiani må være forberedt på en blytung sesong, til tross for at klubben går løs på sin fjerde strake sesong i den øverste divisjonen.

Keeper

Kongsvinger måtte gi slipp på Ole Morten Furseth, da han valgte å gå til Frisk Asker i sommer. Nå har klubben gått for en keepertrio, der Brett Kilar anslås å være førstevalget. Jesper Ekeberg, som sto for Kongsvinger i 2014/15-sesongen, er hentet tilbake fra Grüner, mens Ole Kerlefsen Nilsen kommer fra college-hockey i statene. Burde trolig gått for en mer solid sisteskanse – som kunne reddet poeng på egen hånd.

Løpere

Mitch Theoret, som ble draftet av New York Islanders, er ventet å bli en viktig offensiv faktor i Kongsvinger. Trevor Fleurent er en annen nykomling i stallen, som også er forventet å kunne bidra offensivt. Victor Zetterberg er tilbake etter skaden som holdt ham unna mange kamper sist sesong. Daniel Trnavsky (22) har levert to gode sesonger siden han forlot Stjernen i 2015. Og han kan fort spille seg opp i verdi denne sesongen. Den klart sterkeste lagdelen.

Backer

Svenskene Kim Lennhammer og Sean-Michel Sunnqvist var lagets beste backer i fjor. Og begge to vil måtte fortsette å bære mye istid. Latviske Kalvis Ozols kommer med en blandet CV, og det er lite trolig at han vil bli noen umiddelbar hit. Håvard Steen signerte treårskontrakt med klubben – og både han og Kongsvinger ønsker nok å se ytterligere utvikling hos 22-åringen. Backsiden deres er syltynn.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.