Storhamar-spilleren fikk nemlig fire kampers karantene etter taklingen på Frisk Askers Kåsastul.

Her er begrunnelsen:

Hendelsen er fra tredje NM finale mellom Storhamar og Frisk Asker den 9.4.2019. Storhamar spiller nummer 22 Martin Rønnild er innrapportert fra NIHF Players Safety for en takling utført mot Frisk Asker spiller nummer 49 Kåsastul. Situasjonen er vurdert opp mot regel 124 -Takling mot hode og nakke. Det er videoopptak av hendelsen.

Pucken blir spilt ned i forsvarssonen til Frisk Asker og ender nede ved vantet bak den forlengede mållinjen. Kåsastul er først ved pucken og spiller denne videre til medspiller. Rett etter at Kåsastul har spilt pucken kommer Rønnild til og setter inn en takling. Kåsastul regnes som taklingsbar selv om taklingen kommer sent. Taklingen ble av dommerne vurdert som boarding og straffet med 2+10 minutter. Det viser at Rønnild hadde fart og kraft i taklingen. i taklingsøyeblikket har Rønnild også høye armer samtidig som kraften føres i en bevegelse oppover. Treffpunkt er mot hodet til Kåsastul. 

Motspiller vurderes ikke til å være i en sårbar posisjon, men skal aldri forvente en takling mot hodet. Rønnild anses for å ha god oversikt i situasjonen og når han velger å fullføre taklingen må han også bære ansvaret for utførelsen. Det vurderes som skjerpende at spiller tidligere er dømt for samme regelbrudd. Denne type taklinger utsetter motspiller for stor skaderisiko, og er uønsket i ishockey.

Oppsummert:

Motspiller var taklingsbar. Dette er en takling mot hode og nakke. Det er stor skaderisiko ved denne type handlinger.

Vedtak:

Storhamar spiller nummer 22 Martin Rønnild ilegges en karantene på 4 kamper.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.