Erik de la Rose sa tidlig fra til Storhamar at han ønsket seg videre. Agenten hans jobber for å skaffe ham kontrakt i Finland, men foreløpig har det ikke resultert i noen kontraktstilbud.

Og nå har Storhamar kommet på banen igjen. Svensken utelukker heller ikke at det kan bli fortsatt spill i Storhamar, selv om Finland fortsatt er førstevalget hans.

– Det er en mulighet for at jeg fortsetter i Storhamar, selv om den er ganske liten. Jeg håper på en avklaring i løpet av ei uke, men det er ikke jeg som styrer det der. Det er først og fremst Finland som er aktuelt for meg, understreker de la Rose overfor HA-sporten.

Kjenner Söderström

Skulle det likevel ikke løse seg med kontrakt i Finland, mener den unge backen, som hadde en god sesong for Storhamar nå, at Storhamar har noe spennende på gang.

– Jeg synes det ser ut som de har fått et bra lag på papiret. Det ser spennende ut.

– Og kanskje kommer Patrick?

– Ja, det er en bra spiller. Han er en leder som jeg tror er bra for gruppen, sier de la Rose.

23-åringen kjenner også Storhamars Fredrik Söderström. Under hockeyfinalen mellom Canada og Sverige søndag kveld, utvekslet de synspunkter.

– Jeg har snakket med ham noen ganger, og jeg har møtt ham tidligere. Jeg tror Storhamar har fått to gode trenere, sier de la Rose.

Samtale med Storhamar

Selv om Storhamar hadde en skuffende sesong som stoppet i kvartfinalen, var de la Rose en toneangivende spiller både for Storhamar og i ligaen. Med gode skøyteferdigheter, gode hender og et godt blikk bidro han med 32 poeng totalt i ligaen og sluttspillet.

– Det er derfor jeg helst vil spille i en enda bedre serie. Jeg ønsker å utvikle meg videre, sier han.

Storhamars styreleder Njål Berge var tydelig overfor HA-sporten i forrige uke på at de ønsket å beholde de la Rose. Og i forrige uke tok også Storhamar kontakt med svensken.

– Jeg har snakket med Storhamar. Om jeg ikke får noe som jeg synes er bra nok for å dra, så vet jeg at Storhamar vil ha meg fortsatt. Da får vi sette oss ned og diskutere det, sier Erik de la Rose.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00