For Ole Eskild Dahlstrøm har Jordal Amfi betydd voldsomt mye. Og arenaen har også skyld i at den teknisk eminente hockeylegenden ikke sitter igjen med godkjent vitnemål etter videregående skole.

– Den tyngste opplevelsen min på Jordal var nok et tap med Furuset. Vi tapte finalen mot Vålerenga (i 1988). Da var jeg så langt nede at jeg fikk legen til å skrive sjukemelding for meg, om at jeg ikke kunne komme på videregående dagen etter. Den dagen skulle vi ha norsktentamen, og den har jeg fremdeles ikke tatt. Jeg har ikke fullbyrdet vitnemål, ene og alene fordi vi tapte finalekamp der. Vi tapte finalen, og derfra og ut gikk skolekarrieren min i «dass», forteller Dahlstrøm lattermildt.

Skolemester på Jordal

Men den tidligere storspilleren har veldig mange gode minner fra Jordal.

– Det høres kanskje rart ut, men min første, store opplevelse var at Furuset skole vant skolemesterskapet i Oslo. Og finalen ble spilt på Jordal Amfi. Vi møtte Høyenhall skole i finalen, som var fullt av MS-spillere. Da fikk jeg bestemannspremie, husker jeg. Jeg fikk hockeyhansker i premie, og det er sånn som ikke går i glemmeboka, sier Dahlstrøm, som også trekker fram finaleseire med både Furuset og Storhamar som noen av de beste opplevelsene han har hatt på Jordal.

– En av de kuleste arenaene

Tom Erik Olsen har i likhet med Dahlstrøm vokst opp i Oslo, og i oppveksten tilbrakte han mange timer i og rundt Jordal.

– Jordal har betydd utrolig mye for meg. Folk vet det kanskje ikke, men jeg er født og oppvokst på Valle Hovin, så jeg tråkket mine barndomsår på gamle «bingen» (løkkebane ved Jordal). Jeg husker gamle cuper der, og har utrolig store minner derfra. Jordal har betydd mye for meg, og det var en god arena å komme til. Aldri vært noen tvil om at det har vært en av de kuleste arenaene å spille i, forteller Olsen, som sier han unner «disse stakkars Vålerenga-folka» ny hall.

Det er spesielt én opplevelse som spiller som sitter igjen som det store høydepunktet for Olsen.

– Den opplevelsen i 2004 er voldsom, da vi snur den 6. kampen der. De hadde hengt opp dressene i bussen bak garderoben vår. Alle husker vel hva som skjedde der, ler Olsen, og hinter til episoden hvor Vålerenga-keeper Tommy Lund gjorde en av tidenes største tabber da han forærte Chris Marinucci pucken på åpent mål i sudden death, og Storhamar utlignet til 3–3 i finalekamper. Storhamar vant den 7. finalen i Hamar OL-amfi.

– Jeg har også vunnet to pokaler på Jordal, sier Olsen.

Hans tyngste nederlag på Jordal kom i hans siste kamp som hockeyspiller i 2006, forteller han.

– Da røk vi ut i semifinalen. Det var min siste kamp, og det var tungt. Vi hadde blitt seriemestere, hadde et ålreit lag, og så røk vi ut i semien. Det var følelsesladd. Jeg fikk blomster av Vålerenga, og det satte jeg veldig pris på. Du har gjort noe klokt i karrieren når du får stående ovasjoner på Jordal.

– Sett mange rotter der

Erik Kristiansen har også mange gode minner fra Jordal. Flere gode enn dårlige, forteller han.

– Sportslige nedturer husker jeg ikke. De har jeg fortrengt, ler «Mestern».

– I min tid var det hovedarenaen i Norge. Det var der vi lå på samlinger med landslaget. Jeg har sett mye rotter og jævelskap der, og jeg har hoppet mye i trappene der. Det har vært mange herlige oppgjør på Jordal, minnes han.

Hans største opplevelse på Jordal kom med både flagget på brystet, og også med Storhamar-logoen på drakta.

– Vi rykket opp til A-VM i 1989, så det er første gode opplevelsen der. Vi møtte mange lag der. I begynnelsen møtte vi Forward, Lambertseter og flere, så var der ukentlig. NM-gullet vi vant i 1996 var en grei opplevelse. Det er nok NM-gullet i 96 og opprykk i 89 som sitter lengst fremme, sier han.

Av nedturer er det en hendelse som skjedde da han var trener som sitter lengst fremme i hukommelsen.

– Det var da Mikael Tjälldén ble skadet. Da var jeg trener. Det var ikke noe hyggelig, og jeg får frysninger bare jeg snakker om det nå. Uvissheten og å se taklingen er det verste, sier han om taklingen på Tjälldén, som sørget for at svensken måtte gi seg som spiller tilbake i 2006.

Supporterlegende Reidar Evensen (40) har vært på nesten alle bortekampene på Jordal siden han var 14 år gammel, og det er spesielt ett øyeblikk som sitter igjen for ham.

– Det var den tabben til Tommy Lund. Det var litt ekstremt og nærmest litt komisk. Det var mange Hamar-folk som hadde reist inn, minnes Evensen, som forteller at Jordal er den desidert kuleste bortearenaen i Norge.

– Jordal har betydd mye, sier han.

Vålerenga-legende Øystein Olsen har hatt mange tøffe dueller mot Storhamar på Jordal opp gjennom årene.

– Den tyngste opplevelsen ble da Tommy (Lund) tabbet seg ut. Vi skulle spille 5 mot 4 i fem minutter, og hadde taket på kampen. Og så snudde alt på ett sekund, mimrer Olsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.