Vi skal alle være forsiktige med å ta fram den aller største motorsagen rett etter at vi har fått skuffelsen midt i trynet, men jeg hadde heller ikke forutsett at Sjur Robert Nilsen skulle si at dette ikke var en fiasko.

For det er akkurat det der.

For Storhamar som klubb.

For supporterne.

For idrettsbyen Hamar.

For de over 6.000 tilskuerne som støttet laget sitt på en måte ingen andre hockeylag i Norge er i nærheten av å oppleve.

Da må vi alle også være ærlige på at det er en fiasko å ryke ut nå.

Så får vi heller nyansere det og diskutere hvor fiaskoen ligger.

Nilsen ikke hovedproblemet

Sjur Robert Nilsen skal ikke ha hele det ansvaret, men han må også ta sin del.

Jeg sitter fortsatt med følelsen av at det kunne vært gjort litt mer i denne kampen også. Det tok for lang tid før det ble gjort grep i den sjuende kampen som kanskje kunne gitt noe mer, men når det er sagt er jeg ikke så sikker.

Det så nesten umulig ut å score for Storhamar i denne kampen, men Reichenberg var småpigg. Kanskje kunne det vært en løsning å sette han sammen med Zettergren og Larrivée, men det er umulig å vite.

Det er uansett ikke der de største problemene ligger.

Dette har nemlig vært sesongen da mye har gått galt.

Det er bare å starte med importene. Som har vært langt dårligere enn vi ventet og hva som ble lovet av sportsutvalget.

Petter Nummelin var gammel, men fortsatt en bra investering ble det sagt. En stor tabbe.

Joey Tenute skulle være bedre enn Jacob Berglund. Det hørtes for godt ut til å være sant. Og da er det gjerne ikke sant i det hele tatt. Det har vist seg som en enorm tabbe.

Emil Sæteraas Lyngstad skulle være et talent som skulle blomstre. Det var helt sjanseløst.

Så kom skadene. Og panikkjøpene.

Andreas Røykås Marthinsen. For dårlig.

Daniel Hermansson. En ok stallspiller som gjør en ok jobb som grovarbeider, men ingen spiller som preger kamper som en utlending skal gjøre. Sjur Robert Nilsen ville dessuten beholde ham da han kunne byttet ham med en annen utlending. Neppe et klokt valgt. Sportsutvalget burde vært tydelige her.

Og så skadene og sjukdommene. Fryktelige historier fra start til mål. Det er jo så vi lurer på hva de driver med i Storhamar. Det er jo ingen andre som har så mange problemer. Mulig det er tilfeldigheter, men det der ville jeg brukt mer tid på å finne ut av.

Overtallsspillet var elendig i den sjuende kampen mot Sparta. Det har virkelig ikke Sjur Robert Nilsen og trenerteamet fått til å sitte. Det er også i fiaskoklassen.

Send hjem Tenute

Spørsmålet er om alt det her gjør at både sportsutvalget og Sjur Robert Nilsen bør finne på andre ting.

Er det sånn at det å hente de riktige spillerne er så vanskelig at det bør være en sportssjef som gjør det til sin greie å ha full oversikt? Det er jo et kostnadsspørsmål.

Men da slipper du kanskje å sju-åtte-ni hundre tusen kroner på en spiller som Joey Tenute.

Canadieren bør uansett ikke spille for Storhamar neste sesong, selv om han har kontrakt i to år til. Treårskontrakt der er til å gremmes over.

Når vi vet alt dette, må vi også gi Sjur Robert Nilsen det at det har vært alt annet enn lett å trene Storhamar denne sesongen. Jeg kjenner ham også såpass godt at jeg vet han er en god hockeymann.

Spørsmålet er likevel mer enn berettiget når vi lurer på om han bør fortsette i Storhamar.

Det handler om å skape en ny entusiasme inn mot neste sesong når denne skuffelsen har lagt seg. Vil Sjur Robert Nilsen kunne klare det? Eller er det lettere å få til det med en ny trener?

Det er slike vurderinger Storhamar må gjøre.

Samtidig må Sjur Robert Nilsen kjenne på om han har lyst og ork. Det er en bratt bakke som skal klatres fram til seriestart i september. Jeg synes jeg ser mer resignasjon enn pågangsmot akkurat nå.

Hent Thoresen-brødrene

Når alt dette er sagt, skal det ikke mer til enn å signere brødrene Patrick og Steffen Thoresen, hente hjem Eirik Børresen og bytte ut Tenute med en god utlending, så står hockeybyen Hamar på hodet igjen.

Om ikke laget var i nærheten av bøtta, så er supporterne i en egen klasse.

Dessverre måtte 6.000 gå hjem torsdag kveld i visshet om at det er et helt halvt år til det begynner igjen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.