Hvorfor har ikke laget gjort det bedre de ti første kampene, Sjur Rakstad-Larsen?

- Jeg tror vi hadde vært topp fire med fullt lag i hele sesongstarten. Nå har vi hatt Larrivée, Tenute, Nummelin og Hesbråten ute. I tillegg har også Løkken Østli vært ute noen kamper. Det er hovedårsaken til at det har gått litt trått, slik jeg ser det. Larrivée var god i treningskampene og Hesbråten er også viktig, spesielt med fysikk og spill i undertall. Vi har hatt maks uflaks på skadefronten. Daniel Hermansson ble hentet inn. Han er rutinert, men naturlig nok kamprusten, siden han ikke hadde noen kontrakt i Sverige. Han må spille seg i form, og jeg er trygg på at han vil levere enda bedre etter hvert. Det er også nytt spillesystem, og det er bygd nye oppstillinger i overtall. Der har nøkkelspillere vært ute med skader. I noen kamper har det vært litt stang ut også, og det har vært utfordrende å bli liggende under tidlig i flere kamper.

Hva tenker du om situasjonen til Petteri Nummelin og Joey Tenute – og deres prestasjoner så langt?

- Nummelin har prestert bra i de kampene han har spilt. Tenute er blitt sammenlignet mye med Jacob Berglund, og han var heller ikke glitrende i starten her. Tenute har hanglet litt med en skade en periode, og det at han har stått over noen kamper nå kan gjøre godt, tenker jeg. Jeg er helt sikker på at Tenute kommer sterkt. Det å ha nøkkelspillere ute er alltid frustrerende. Jeg er helt sikker på at skadene til Nummelin og Tenute ikke har noe med alderen deres å gjøre.

Hvordan vurderer du backsituasjonen i Storhamar nå?

– Med alle skadefrie er det helt ok. Vi kjører på med seks backer, og flere av de unge er i fin utvikling.

Hvordan opplevdes det at toppbackene Dennis Sveum og Henrik Ødegaard glapp?

- Dessverre ble vår egen spillerkabal klar litt for sent. Vi kunne ikke starte jakten før vi visste budsjettet. Vi hadde dialog med både Sveum og Ødegaard, men det er ikke bare å hente spillere til Hamar. Ødegaard glapp på grunn av sivil jobb der han bor, mens det var samboerens jobb som ble avgjørende for Sveum.

Hvordan vurderer du den jobben Sjur Robert Nilsen har gjort med laget så langt?

- Jeg synes det ser bra ut, og jeg har stor tro på trenerteamet. Pål Johnsen har fått mer erfaring og Torbjørn Orskaug er en stor ressurs. Som nevnt er det et nytt spillesystem, og det tar naturlig nok litt tid før det sitter skikkelig. Jeg har tro på den type hockey som Sjur Robert står for, men han trenger tilnærmet fullt lag for å få ut alt. Samarbeidet mellom yngres avdeling og elite er veldig bra for første gang på flere år. Det er viktig for klubben.

Storhamar ble tippet som en av Stavangers heteste utfordrere av noen eksperter foran sesongen. Tror du disse forventningene har påvirket spillerne?

- Forventningene kan nok ha spilt litt inn. Det er naturlig. Når resultatene ikke blir som folk tror og håper, blir det også noen negative kommentarer på sosiale medier. Det må spillerne takle, tenker jeg. Heldigvis er vi så heldige at vi har Norges beste supportere, og veldig mange av dem er utrolig trofaste. Det hjelper når det butter litt.

Hva blir det viktigste framover nå?

- Det viktigste er å få spillere tilbake fra skader, og det ser lysere ut heldigvis. Målet er fortsatt en topp fire-plassering. Med unntak av Stavanger er vi ikke hektet av. Det er ingen som er sjokkerte over at Stavanger har tatt den posisjonen på toppen – igjen. Det er veldig mange kamper igjen, og jeg tror vi ender opp topp fire når serien avsluttes, og da har vi nådd målet.Så er det sluttspill, og der er vi tradisjonelt gode.

Les også
SPORT HATV: Lars Løkken Østli etter tapet for Vålerenga.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.