Storhamar-gjengen startet onsdagen med en videoseanse hvor de gikk gjennom Lillehammer-kampen. Så var det altså full gass med skøyter på beina.

– Jeg liker å «stenge» kampen dagen etter. Jeg tenker at motgang er en del av livet. Spørsmålet er hvordan man håndterer motgang. Mennesker gjør feil, og så må man lære av det og gå videre, sier Storhamar-treneren, og forteller litt om tankene bak onsdagens trening:

– Jeg ville kjøre en trening med trøkk, og jeg synes det var godt å se at spillere som ikke presterte på topp tirsdag var skjerpet fra første sekund. Det var snakk om å riste av seg skuffelsen, og gi dem en sjanse til å komme tilbake, og kjenne at de kan. Jeg likte det jeg så under treningen.

Mener de gikk i fella

Han er ikke i tvil om at spillerne bryr seg.

– Lars, som er en god hockeyspiller, fortalte at han hadde sovet dårlig. Eirik syntes det var skikkelig kjedelig. Klart de bryr seg. Jeg tror ikke på straff, og kommer ikke til å skylde på spillerne. Vi må stå samlet og luke vekk feilene sammen.

Svensken mener de gikk i en felle mot Lillehammer, som straffet hjemmelaget hardt.

– De fikk det trolig akkurat som de håpet. Folk prater om oss som et bra lag, og vi er det. Men vi må spille samlet. Nå har vi spilt med for stor risiko. Alle sju baklengsmålene så langt er kommet etter større eller mindre personlige feil, og da blir det vanskelig å levere. Det handler om dårlige valg, og det jobber vi med for å justere. Vi gir motstanderne litt for mange sjanser til å smashe, for å bruke tennisspråk. Dette er et prosjekt som vil ta tid, men jeg føler likevel at vi må lære ganske fort, sier Söderström.

Han mener også at de må jobbe med det offensive.

– 1. rekka står bak alle målene vi har scoret så langt. De andre rekkene må opp, og det jobber vi også med hver eneste dag, sier Fredrik Söderström.

Ikke grave seg ned

Lars Løkken Østli mener det som skjedde tirsdag var viktig læring for alle.

– Tirsdag var det lite som stemte, og det må vi lære av. Video er det beste for å se ting skikkelig, og så er det viktig å snakke sammen, og finne løsninger. Jeg tenker fortsatt på det som skjedde i forkant av 2-4-målet, men det nytter ikke å grave seg ned. Det handler om å ha fokus videre. Det enkle er ofte det beste når det gjelder valg ute på isen, men ting henger sammen, og situasjonene som dukker opp er forskjellige. I tillegg går det fort i hockey, sier Storhamar-backen.

Backkollega Jimmy Andersson supplerer:

– For meg fungerer det best når jeg ikke rekker å tenke så mye ute på isen. Vi må selvfølgelig lære av det som skjedde tirsdag, men man må ha noen dårlige kamper for å bli bedre også, tenker jeg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00