For kort tid siden kom nyheten om at Vålerenga må klare seg uten den nye hallen denne og kommende sesong. Nå spiller de hjemmekampene i Furuset Forum. Trener Roy Johansen og sportssjef Espen Knutsen må klare seg med ei brakke som kontor, og det er begrensede midler til å hente spillere.

Nå sliter de i tillegg på nedre del av tabellen.

Tidligere toppspiller Tom Erik Olsen (47), som spilte 16 sesonger for Storhamar, og som engasjerer seg i yngres avdeling, føler med Vålerenga Hockey, som han spilte mange tøffe kamper mot.

Tap for norsk hockey

– Jeg synes det er trist, og det er et tap for norsk hockey. Det er rett og slett litt stusselig uten Vålerenga oppi der. Jeg tilbrakte mange timer på Jordal i oppveksten. Det var vemodig da den siste kampen ble spilt der, og da de rev Jordal. Det er kjedelig at ferdigstillelsen av den nye hallen er blitt utsatt. De mister mye inntekter, og gjør alt vanskelig. Men det handler om å gjøre det beste ut av det, og komme seg gjennom. Jeg er helt sikker på at det blir bra etter hvert. Vålerenga er en bauta i norsk hockey. Det handler om kultur og historie, og hvem som har bært det fram. Jeg tror mange i min generasjon synes det er litt fattigere nå. Stavanger har vært flinke, men igjen: Historie og kultur er viktig, sier Olsen.

– Ikke synd på Vålerenga

Eirik Skadsdammen, som er inne i sin 19.sesong på A-laget til Storhamar, er klar i den andre enden.

– Det med hallbyggingen er jo en kjedelig sak, men jeg synes ikke det er synd på Vålerenga. Ledelsen gikk ut og sa at dette blir et slags hvileår. Jeg tror ikke spillerne er enige, men det ble sagt, og det synes jeg er merkelig. Jeg har ingen sympati med Vålerenga, sier Storhamar-veteranen Eirik Skadsdammen.

Han synes kampene mot Vålerenga alltid har vært, og fortsatt er, utrolig morsomme å spille.

– Noen lag er mer rivaler enn andre, og Storhamar-Vålerenga er et slikt eksempel. Det er historie, og henger med. Jeg har inntrykk av at mange tilskuere prioriterer disse kampene. Det skaper engasjement og blest, og det trenger vi. Det har vært mange tette og jevne kamper i mange sesonger.

Søndag kommer Vålerenga til Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.