Slik kommenterer Storhamars styreleder, Svein Harald Arnesen, utfallet:

- Vi er lettet for at det ikke ble streik. Det hadde blitt mye styr. Det kommer viktige kamper nå, blant annet i Champions Hockey League. Vi er godt fornøyd med at vi kan trene og spille med samme lag framover, sier Svein Harald Arnesen.

Her er pressemeldingen fra Abelia:

"I kveld ble det enighet i meklingen mellom NISO og Abelia/NHO Idrett om Fotball-, håndball- og ishockeyoverenskomsten. Overenskomsten omfatter alle organiserte arbeidstakere som er ansatt som spillere i tariffbundne klubber innen fotball, håndball og ishockey.

Da partene forhandlet 10. september og 15. oktober, ønsket Abelia en videreføring av overenskomsten siden den har fungert godt og det samtidig ikke har vært noen tvister i løpet av tariffperioden. Det ble imidlertid brudd i forhandlingene, og saken ble sendt til mekling.

– Vi hadde et ganske utfordrende utgangspunkt, men begge parter har vært villige til å bevege seg i meklingen, og vi er glade for at vi nå kom til enighet, sier advokat Thomas Urdal Johnsen som har vært forhandlingsleder for Abelia/NHO Idrett.

Enigheten innebærer:

Spørsmål om minstelønn og karriereforberedende tiltak blir ikke en del av overenskomsten, men partene sender en anmodning til blant annet de ulike særforbundene om å vurdere disse punktene. Det blir en ny bestemmelse i overenskomsten om spillernes mentale helse. Det blir en ny bestemmelse om doping og kampfiksing i overenskomsten, som viser til gjeldende regler i idretten. Bestemmelsen om reisetid er omformulert.

– Med endringene vil dette fortsatt være en overenskomst som er godt tilpasset alle tre idretter som er omfattet av den. Det viktigste for oss er at klubbene nå kan fortsette sitt gode arbeid som tidligere, sier Johnsen".

Det at det ikke ble streik betyr at Hockey Classic på Lillehammer neste lørdag blir den hockeyfesten alle hockeyinteresserte fortjener. Lillehammer Ishockeyklubb ville nemlig kjørt kampen uansett.

13 Storhamar-spillere ville blitt tatt ut hvis det hadde blitt streik.

For Storhamars del var dette utfallet viktig også for bortekampen mot Skellefteå i Champions Hockey League.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.