Da Storhamar tapte 3-2 for Sparta i Sarpsborg tirsdag, ble Patrick Thoresen utvist i 2+10 minutter for takling mot hode- og nakke på Kristian Østby.

Les også: Nilsen hadde det tøft i Hamar

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen er ikke imponert over at Hamar-gutten ikke fikk karantene etter kampen, og han sier følgende om situasjonen til VG:

- Jeg reagerte spontant fra min plass i spillerboksen og sa til dommeren at han burde ha idømt fem minutter utvisning og matchstraff, med påfølgende vurdering av suspensjon. I SHL (den svenske toppserien) og NHL er jeg helt sikker på at det ville endt med to kamper utestengelse, sier Sjur Robert Nilsen til avisen.

Söderström: Snakk om egne spillere

HA-sporten snakket onsdag med Storhamar-trener Fredrik Söderström, som ikke hadde lest saken, men fikk opplest Nilsens sitat ovenfor.

Han svarte da følgende:

- Nå får Sjur Robert stå for det han sier selv. Men jeg vil ikke snakke om andres spillere, og det trodde jeg også at andre holdt seg for gode til. Dommerne snakket lenge med ham etter situasjonen, men ikke med meg, sier han.

Han fortsetter:

- Dommerne får dømme etter de norske reglene, ikke etter hvordan de dømmer i NHL - for det er et godt stykke mellom de ligaene, sier han.

bedre enn fryktet

Storhamar-treneren har brukt onsdagen til å se gjennom store deler av kampen.

- Førsteperioden virket å være svakere enn hva den egentlig var. Men vi gjør noen store feil, som vi blir straffet hardt for, sier han.

Svensken tok kritikk etter tapet i går, men han påpeker at det ikke var for å ta fokus vekk fra prestasjonen.

- Det er ikke noe skuespill. Men jeg var ikke helt meg selv i går, og da må jeg kunne ta ansvar for det. Så får spillerne også ta ansvar når de må det, sier han. 


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00