Oskar Östlund ble for alvor kjent i fjor høst, da han regelrett herjet mot europeiske topplag i CHL.

Han dabbet AV litt utover i seriespillet, men slo grusomt tilbake i sluttspillet – med 93,8 i redningsprosent.

Etter seks kamper står svensken med 88,8 i redningsprosent, og han har sluppet inn noen enkle baklengsmål.

– Jeg vet ikke helt hvorfor det har vært sånn som det har vært i serien. Keeperen er ofte ikke noe bedre enn laget, og det er ikke alt som har fungert så langt, sier han.

– I fjor spilte dere en mer defensiv hockey, og det gjorde at du ikke fikk så mange overganger imot deg. Merker du stor forskjell på det?

– Jeg, ehh. Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på det spørsmålet. Vi har sluppet til en del tre mot én-situasjoner og lignende, men det er ikke noe jeg har tenkt så mye på, sier han.

trent godt

Det er tidlig i sesongen, og Östlund håper å kunne heve spillet sitt raskt.

– Jeg må opp noen hakk. Det er det ingen tvil om, sier han.

Den tidligere Brynäs-junioren forteller at han er i god form.

– Treningene har vært bra i hele sommer, og jeg har aldri trent hardere. Forutsetningene er der for å prestere, sier han.

Da Henrik Malmström spaserte rundt goalen og satte inn 3-2-pucken fra død vinkel lørdag, virket scoringen noe enkel.

– Det er ikke så lett å svare på hvorfor de scoringene har kommet oftere i år, men det er ikke alt som føles like enkelt for min del. Det kan være at pucken stusser før meg, eller andre grunner. Men det skal nok endre seg, lover målvakten som hadde desidert høyest redningsprosent i sluttspillet.

proff klubb

Andreas Røykås Marthinsen har rukket å gjennomføre tre isøkter med sin nye klubb, og han er imponert over hvordan ting drives på Hamar vest.

– Jeg er veldig overrasket over hvor proft og bra alt er. Da jeg kom hit i går, var alt klart for meg. Klær og utstyr var i orden, og jeg synes hele klubben virker proff, sier han.

Da han får spørsmål om hva han tenker om at hans nye klubb ligger helt nede på niendeplass, trekker han på smilebåndet.

– Det føles virkelig ikke som om det laget her er langt nede. Det ser bra ut her, og det er merkelig at vi ligger så langt nede. Laget ser bra ut, og det er spennende å være med, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.