–Det er mye bedre med meg nå. Akkurat nå er ting veldig gøy. Det har vært en veldig tøff periode, men nå er det gøy for meg å komme på is, forklarer Larrivée.

Storhamar-kaptein og «talismanen» har vært satt ut av spill helt siden han fikk seg en smell i hodet under en treningskamp i Mora i slutten av august.

Flere lange, tunge måneder er gått, og det har vært en krevende tid for canadieren. Det var også perioder hvor han fryktet at han aldri ville komme tilbake.

– Ja, det var det. Jeg forventet at det skulle bli bedre, og hver dag var jeg litt redd for å våkne opp og kjenne hodepine enda en dag. Jeg hadde ingen god følelse. Men jeg har fått hjelp på et sted hvor de er gode på hjernerystelser, og det var greit å få hjelp til å fikse hodet.

Trener for fullt

Nå er imidlertid «Larry» tilbake i perlehumør.

Smilet går fra øre til øre. Det er ikke veldig vanskelig å forstå det.

– Jeg trener for fullt igjen. Men jeg må fortsatt være forsiktig og ikke gå i dueller, for det er noen steg igjen før jeg kan gjøre det. Men det går framover for hver dag, og jeg er veldig glad nå.

Selv om han har spilt hockey hele livet, forteller 34-åringen at det var litt rart å komme tilbake på isen igjen.

– Det var gøy, men veldig vanskelig. det har gått litt over tre måneder siden jeg gjorde noe sist. Jeg har ikke fått trent. Det er verst å få skader i august, for da har vi trent mye og kroppen er klar for sesongen. Så det har vært en tøff periode, men nå er det bare gøy igjen. Det er fint at alle er i toppform, og så kommer jeg tilbake og må prøve å holde følge, ler han.

– Det gir meg en «boost». Jeg vet at jeg må trene hardt og ekstra, og jeg skal trene mye ekstra, sier han offensivt.

Nå er symptomene for hjernerystelse borte. Men likevel må han ta det litt rolig. Selv om han ikke selv ønsker det, så må han holde litt tilbake i belastningen.

– Jeg kan trene for fullt. Men de siste to dagene nå har det vært så mye, at hodet er slitent på kvelden. Det er fordi jeg har gått såpass lenge uten å gjøre noe særlig, så det er uvant for meg. Kapasiteten har blitt redusert, men det er ikke noe farlig. Dagen etterpå er hodet bra igjen, og jeg er klar for å trene på igjen for fullt dagen etterpå, sier han.

Det er en snau uke siden han var tilbake på is for seg selv. Rolig og forsiktig, og kun i 15–20 minutter før han ga seg.

– Da jeg trente for første gang igjen på is, så følte jeg at jeg kunne kjørt hardere. Jeg følte meg bra på is. Men første gangen jeg trente med laget igjen var det vanskelig. Det var høyt tempo, og det var vanskelig med pasninger og koordinasjonen. Men hodet har vært veldig bra. Jeg er ikke redd ute på isen, og jeg prøver å være litt forsiktig. Jeg håper jeg kan gå i dueller igjen snart, og det gleder jeg meg til, sier han.

Håper å spille over nyttår

Onsdag tok han det rolig mens lagkameratene kjørte på for fullt ute på isen.

– Det er kroppen som sier at det er nok. Jeg trente tidligere i dag med Tore Neby. Tirsdag var det mye skøytegåing, og jeg trente for fullt med laget to ganger. Jeg må være tålmodig, men det er vanskelig for meg å være det. Jeg vil komme i toppform så fort som mulig, smiler han.

Mens laget hadde en tung periode i høst, med flere tap på rad, var det ekstra tungt å være Larrivée. Han kunne ikke hjelpe lagkameratene.

– Jeg slapper mye mer av nå som det går bra. Det var som at plutselig begynte laget å vinne kamper, samtidig som jeg følte meg veldig mye bedre. Jeg kunne slappe av mer, ta meg bedre tid til å komme tilbake i toppform. Det er helt sjukt hvordan hodet og tankene fungerer. Nå er jeg bare glad den delen er ferdig. Nå kan jeg se framover, sier han fornøyd.

– Når håper du å spille igjen?

– Jeg håper i begynnelsen av neste år. Jeg blir ikke i toppform før jeg spiller kamp. Hvis alt går etter planen i mitt hode, så kan jeg spille rett over nyttår. Men jeg vet ikke hvordan treneren ser det, sier han.På spørsmål om hvor mye han gleder seg til å spille kamp igjen, blir Larrivée blank i øynene og rørt.– Jeg gleder meg voldsomt mye! sier han lettere rørt.

– Jeg håper min første kamp blir her hjemme, smiler Larrivée.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.