Joonas Rönnberg kom til Storhamar på kort varsel, og spilte sin første kamp hjemme mot Lørenskog 20. oktober. Han skrev under på en tomånederskontrakt.

Les også: Magnus Eikrem Haugen har blitt sterkere mentalt

– Vi skal se på denne saken ganske raskt, selv om det er noen uker til kontrakten hans går ut. Det er høyaktuelt å forlenge med Rönnberg hvis han selv ønsker, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen, som er godt fornøyd med det finnen har markedsført ute på isen så langt.

defensiv klippe

– Joonas er blitt en defensiv klippe for oss. Han gir 100 prosent i hver eneste duell, og er bra med pucken. Han er blitt en viktig spiller for oss, en ny dimensjon i laget. Joonas er dønn ærlig, både i spillestil og som person. I tillegg er han ifølge rapportene viktig i garderoben, han er en pådriver, sier sportssjefen.

Joonas Rönnberg synes det er utrolig moro å spille kamper igjen. Etter fire sesonger i Leksand, både i Allsvenskan og eliteserien, flyttet han til Tyskland. Finnen spilte for Düsseldorfer EG i den øverste tyske ligaen forrige sesong.

– Det er kjempemoro å spille kamper igjen. Det var greit å være hjemme i Finland en stund også. Den eldste datteren min begynte på skolen, og det var godt å få med seg det. Samtidig savnet jeg hockey’n og kampene, sier Joonas Rönnberg.

Han utelukker ikke en forlengelse av kontrakten.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hva som skjer etter at kontrakten går ut. Jeg trives veldig godt i Hamar, og jeg er blitt tatt imot på en veldig fin måte. Det er mange proffe og hyggelige mennesker her. Vi får se hva som skjer.

Besøke familien

Torsdag skal han hjem til Finland.

– Da skal jeg ta en prat med familien og høre hva de sier. Jeg utelukker ikke å fortsette i Storhamar. Det bor mye i laget. Det viste vi mot Stavanger. Det var utrolig moro å vinne den kampen, sier finnen, som er greit fornøyd med de fire første kampene i gult og blått.

– Det går bedre og bedre.

Pål Johnsen har ansvaret for backene i Storhamar. Han liker utviklingen til den store 33-åringen.

– Joonas er en god tilvekst for oss, og er en spillertype vi trenger. Han har hatt fin framgang siden de første treningene, og mot Stavanger var han veldig god, sier Pål Johnsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.