Storhamar trøblet veldig i starten av sesongen, men så startet de klatringen. Det ble seks strake seiere, før smellen i Lørenskog Ishall. Men søndag var Storhamar tilbake på vinnersporet mot Stjernen. Nå ligger de gule og blå på femteplass. Det er fem poeng opp til Lillehammer på fjerdeplass og seks poeng opp til Vålerenga på tredjeplassen.

– Topp fire er et naturlig mål å sikte mot. Generelt er det selvfølgelig en fordel med hjemmebanefordel i sluttspillet, sier Sjur Robert Nilsen, og fortsetter:

– Uansett er det et overordnet mål at Storhamar skal være i toppen hver sesong, men det er viktig at vi setter oss mål i hverdagen også.

Sjur Robert Nilsen mener serien er jevnere nå, og han var forberedt på at noen lag ville heve seg denne sesongen.

L.I.K. og Stjernen er bedre

– Stjernen og Lillehammer er bedre enn forrige sesong. Den så jeg komme, og det er bra for norsk hockey. Det er bare Kongsvinger som skiller seg ut nederst. Manglerud Star ypper seg mot alle. Det har vært mange jevne kamper i Manglerudhallen.

Stavanger topper nå eliteserien med imponerende 60 poeng, etter seieren mot Lillehammer hjemme tirsdag. Storhamar er det eneste laget som har vunnet i DNB Arena så langt denne sesongen. Lørenskog har 47 poeng på andreplass, med en kamp mindre spilt.

– Både Stavanger og Lørenskog har få utskiftninger i troppen, og det lå i kortene at de ville kjempe i toppen. Det er jevnt bak disse lagene.

Storhamar-treneren tror det blir et jevnt og spennende sluttspill etter hvert.

– Jeg tror tabellen blir ganske lik slik den er nå. Det er åpent inn mot sluttspillet, og det kan bli et langt sluttspill. Det er ikke gitt at lag nummer to får en enkel reise mot lag nummer sju, sier Sjur Robert Nilsen.

Kamppause i 18 dager

Nå er det fire kamper igjen til seriepausen. Storhamar møter Frisk Asker hjemme torsdag og Stavanger hjemme søndag. Så venter Sparta borte tirsdag og Kongsvinger hjemme neste lørdag (10. desember). Så venter kamppause fram til 28. desember. Da er det bortekamp mot Lillehammer.

– Vi skal trene hardt den første uka i oppholdet. Den neste uka blir roligere, sier Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.